Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul 'Sfânta Maria' pregătește primul transplant de tub digestiv din România - Apel către Consiliul General al Capitalei

news.ro/ Elvira Gheorghiţă
narcis copca

Medicul Narcis Copcă, managerul Spitalului Clinic Sfânta Maria din București, a anunțat astăzi că instituția medicală a obținut acreditarea Agenției Naționale de Transplant pentru a efectua primul transplant de tub digestiv din țară, un moment de referință în istoria medicinei românești.

Transplantul multivisceral, așa cum este cunoscut în termeni medicali, implică transplantarea concomitentă a mai multor organe digestive vitale, incluzând stomacul, ficatul, pancreasul, duodenul și intestinul subțire și gros. Această intervenție rară, dar deosebit de complexă, are scopul de a oferi o șansă de viață pacienților cu afecțiuni grave ale sistemului digestiv, prelungindu-le viața și oferindu-le o calitate mai bună a acesteia.

„Astăzi, Spitatul Clinic Sfânta Maria a obținut acreditarea Agenției Naționale de Transplant pentru a efectua primul transplant de tub digestiv, fiind singura unitate acreditată din România. Transplantul multivisceral constă în transplantarea concomitentă a stomacului, ficatului, pancreasului, duodenului, intestinelor subțire și gros, o intervenție rară, deosebită ce va încerca să prelungească viața pacienților”, a declarat medicul.

Apel către CGMB

Cu toate acestea, în ciuda acestei realizări remarcabile, Narcis Copcă a făcut un apel către Consiliul General al Municipiului București pentru a interveni în susținerea proiectului de construire a Centrului de Transplant Multiorgan. Proiectul, care are deja documentație completă, avize și aprobări, ar fi esențial pentru dezvoltarea ulterioară a capacităților de transplant din cadrul Spitalului Sfânta Maria și ar consolida poziția României în domeniul transplantului de organe.

„Echipa Spitalului Sfânta Maria face un apel către Consiliul General al Municipiului București de a introduce în bugetul instituției suma prinsă deja în bugetul Sectorului 1 pentru construcția Centrului de Transplant Multiorgan pentru care există documentație, avize și aprobări”, mai afirmă managerul Spitalului Clinic Sfânta Maria din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.