Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Sfântul Sava are locuri disponibile pentru recuperarea medicală post AVC și pentru îngrijiri paliative

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava

Dincolo de pandemie, există și alte boli, și pacienți care au nevoie urgentă de spitalizare, în condiții sigure. Nu se opresc în loc accidentele, atacurile cerebrale sau infarcturile miocardice. Suprasolicitate pentru a salva avalanșa de pacienți COVID 19, spitalele publice nu mai au loc, nu mai au medici, nici personal de specialitate, care să se poată ocupa de atât de multe alte suferințe, pe care părinții, bunicii noștri, copiii noștri sau noi le ducem cumva în tăcere.

Căutăm soluții de autosalvare, dar există afecțiuni care nu pot fi tratate acasă, oricâte eforturi am depune. Recuperarea medicală de după atacurile vascular cerebrale (AVC) este un exemplu, dar lista poate continua cu recuperarea postoperatorie de extirpare a unor tumori cerebrale sau după traumatisme cerebrale, ale măduvii spinării, secționări de nerv, mielite, atrofii musculare, hidrocefalii, paralizii, hemiplagii, paraplegii, scleroze etc. La Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, sunt primiți pacienți în orice stadii ale bolilor, pacienți care necesită recuperare medicală, dar și îngrijiri paliative, inclusiv pacienți aflați în stare vegetativă, cu condiția să nu fie infectați cu SARS CoV 2. Aici se fac testări, atât la internare, cât și la externare, Spitalul Sfântul Sava fiind un centru medical care nu a înregistrat niciun caz de Covid de la începutul pandemiei.

content-image

Am suferit un atac cerebral vascular, ca urmare a unei scăderi drastice de trombocite, din cauza unei boli rare. A urmat o perioadă lungă de spitalizare, cu tot felul de complicații, inclusiv la plămâni, și cu colecistul scos. După trei luni de stat în pat, toată musculatura s-a atrofiat. Am devenit o legumă, care trebuia să fiu permanent îngrijit de cineva. În cazul meu, i s-a permis soției să stea lângă mine. Am fost externat, idee care mă pasiona foarte mult, dar tot la nivelul orizontal am ajuns acasă. Am început să întrebăm în stânga și-n dreapta cum facem cu recuperarea medicală, ca să trec de la orizontală la verticală și eventual să și merg, dacă se poate. Spitalul Sfântul Sava mi-a fost recomandat cu căldură de câțiva cunoscuți și am vrut să văd dacă își merită renumele. A discutat soția la telefon, a stabilit toate detaliile și, după câteva zile de stat acasă, a venit salvarea lor și m-au luat pe sus, m-au adus aici. Aici m-a fascinat colectivul, de la cei care te îngrijesc, infirmierele, care stau tot timpul după tine, să-ți satisfacă toate nevoile, asistentele, dar cel mai mult îmi plac kinetoterapeuții și fizioterapeuții, cei de la masaj terapeutic. Modul lor de a te trata, tinerețea lor, fac toți banii. Am reușit să mă trag la marginea patului, singur, fără niciun ajutor, ceea ce era un vis de neîndeplinit în urmă cu trei săptămâni – o lună. Acum stau într-un scaun cu rotile, din care mă voi ridica sigur în următoarele săptămâni. Cu un pic de sprijin din partea celor de la kineto, reușesc să mă ridic în picioare. Prima oară, am reușit să mă ridic în picioare după opt zile de la internare. Dacă nu s-ar fi făcut totul prin prisma unui job profesionist, ca la carte, nu aș fi avut rezultatele astea. Dacă pacientul nu se simte confortabil și bine cu terapeutul, dacă doar i se impun niște reguli, niște proceduri, nu ajungi niciodată la rezultate optime. Aici, relația cu terapeuții este una extraordinară și asta contează enorm.

Este mărturia unui pacient al Spitalului Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie din Pantelimon. Sunt cu zecile pe canalul de Youtube sau pe site-ul centrului medical, care relatează recuperări minune în timp scurt după cele mai grave accidente sau boli degenerative.

content-image

După internare, pacientul primește un examen clinic general și local, apoi un consult de specialitate detaliat, în urma cărora se realizează schema de tratament, ținând cont și de recomandarea medicului care a realizat intervenția chirurgicală, acolo unde este cazul. Apoi, pacientul este repartizat unui kinetoterapeut și începe recuperarea medicală chiar în aceeași zi cu internarea. Cei mai mulți dintre pacienți afirmă că simt îmbunătățiri ale stării lor de sănătate de la primele ședințe, dar acest lucru depinde atât de patologia fiecăruia, precum și de voința proprie. În Spitalul Sfântul Sava, terapeuții sunt și buni psihologi, care știu să stimuleze pacienții pentru a-i implica în procedurile de recuperare cât mai mult posibil.

Spitalul Sfântul Sava are medici de mai multe specialități atât medicale, cât și chirurgicale, astfel încât poate asigura îngrijirea complexă a pacientului. De asemenea, Spitalul Sfântul Sava pune pacienților la dispoziție serviciul de ambulanță atât fără echipaj medical, cât și ambulanță de tip C, pentru pacienții care necesită îngrijiri medicale mai complexe, inclusiv resuscitare și terapie intensivă. În curând, spitalul va avea și o secție ATI cu 18 paturi de terapie intensivă.

În spital, există linie de gardă medicală 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, inclusiv în zilele de sărbători legale. Programul de fizio și kinetoterapie se desfășoară zilnic în cadrul Spitalului Sfântul Sava, sărbătorile legale și zilele de weekend neafectând programul de recuperare al pacienților. Internarea se face în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condiții similare hotelurilor, nicidecum spitalelor.

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.