Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spor de hemoroizi pentru unii bugetari. Primesc zilei libere în plus pentru că stau mult pe scaun

The Conversation
statul la birou sedentarism

Statul pe scaun nu e ușor pentru bugetari. Într-un gest de sfidare față de toți cei care lucrează la birou, Consiliul Județean Neamț a votat acordarea de zile libere pentru prevenirea hemoroizilor în cazul funcționarilor care stau mult pe scaun la muncă. Angajații din trei centre de îngrijire de la Asistența Socială Neamț ar primi mai exact 7 zile de concediu de odihnă. Au și o expertiză medicală care să susțină nevoia acestei măsuri, informează Digi24.

Anul trecut a mai fost o situație când pe o astfel de expertiză, la Bacău, unii angajați au luat spor financiar de 12% din salariul de bază pentru solicitare neuro-psiho senzorială, adică își folosesc mintea, ochii și urechile la muncă. Fix ceea ce face fiecare dintre noi în orice moment al vieții.

La stat sunt 50 de tipuri de sporuri. De la unele justificate de dificultatea muncii până la unele închipuite, cum ar fi sporul de condiții vătămătoare, care este de fapt vechiul spor de calculator. Dar cu acest spor de hemorozi intrăm deja într-o nouă etapă. Pentru că el este un spor de stat acasă, cu salariul plătit.

„În baza unui buletin înfăptuit de o doctoră de la DSP Suceava s-a ajuns la concluzia că acești angajați sunt defavorizați și lor li se cuvine un concediu de odihnă suplimentar. Noi avem în Consiliul Județean Neamț instituții subordonate, precum troleibuzul, unde șoferii lucrează cel puâin 8 ore pe zi într-o poziție prelungită la volan pentru a transporta locuitorii și totuși nu beneficiază de 7,8, 10 zile de odihnă”, susține Laurențiu Crețu - consilier județean Neamț.

„Nu spun că sunt de acord cu acea măsură care a fost luată, ci doar vă spun că acel raport medical trebuie analizat corespunzător fiindcă ar putea fi erori, iar politicienii, acei consilieri care trebuiau să aprobe un astfel de raport, e posibil să fie fost induși în eroare de concluziile din raport”, a spus și Florin Spătaru - fost ministru PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.