Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spor salarial pentru personalul didactic şi medical din localităţi izolate din judeţul Hunedoara

senat plen

Senatul a adoptat, marţi, în plen, o propunere legislativă de modificare a Legii Cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin care personalul didactic, medical şi asistenţii sociali din localităţi izolate din judeţul Hunedoara primesc un spor de până la 20% din salariul de bază, notează Agerpres.

Senatorii au dat 116 voturi "pentru", 13 împotrivă şi o abţinere pentru proiectul iniţiat de senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriţă.

Potrivit proiectului de act normativ, personalul didactic calificat de predare şi conducere, personalul medical şi cel din unităţile de asistenţă socială care îşi desfăşoară activitatea în localităţi izolate, inclusiv în localităţile Petroşani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa şi Uricari din judeţul Hunedoara, primeşte o indemnizaţie de până la 20% din salariul de bază în raport cu zona geografică respectivă.

"Neintroducerea unui astfel de sport ar putea avea consecinţe negative, existând un pericol real ca personalul didactic calificat şi cel al cadrelor medicale să nu mai accepte să vină să lucreze în aceste localităţi, în care atragerea personalului oricum se face cu mare dificultate, existând deja un deficit în acest sens", menţionează Resmeriţă în expunerea de motive a actului normativ.

Şedinţa plenului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, majoritatea senatorilor lucrând de la distanţă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.