Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportiva elenă Katerina Stefanidi s-a impus în faţa americancei Katie Nageotte şi a canadiencei Alysha Newman la săritura cu prăjina

Sportiva elenă Katerina Stefanidi, campioana olimpică en titre, s-a impus în faţa americancei Katie Nageotte şi a canadiencei Alysha Newman, în aşa-numitul "duel în grădină", un concurs inedit de sărituri cu prăjina la distanţă, promovat de Federaţia internaţională de atletism în această perioadă în care sportul mondial se află într-o pauză forţată, din cauza pandemiei de coronavirus, informează EFE, potrivit Agerpres.

Cele trei săritoare au avut ca obiectiv depăşirea barierei înălţate la 4 m de cât mai multe ori, într-un interval de o jumătate de oră, recordul mondial feminin fiind de 5,06 m.

Katerina Stefanidi a reuşit să se impună în acest concurs special, având 34 de sărituri reuşite din 36 de încercări. Katie Nageotte s-a clasat pe locul secund, cu 29 de sărituri efectuate, iar Alysha Newman a ocupat poziţia a treia, cu 21 de sărituri.

Citește și: Violențe în trafic! Poliția a intervenit imediat! Doi tineri au fost reținuți

"Braţele mele au fost foarte obosite la final. Am fost supărată pentru că am ratat două încercări", a declarat grecoaica la final, care a concurat pe o temperatură de peste 37 grade Celsius, conform L'Equipe.

Stefanidi a concurat la Atena, Nageote la Merietta, în statul american Georgia, iar Newman în Canada, la Bolton (Ontario), însă nu chiar în propriile grădini, ci pe stadioane, conform imaginilor surprinse în timpul întrecerii.

Pe 3 mai s-a desfăşurat un concurs similar masculin, la care au participat campionul olimpic francez Renaud Lavillenie, recordmanul mondial suedez Armand Duplantis şi campionul mondial american Sam Kendricks..Cei trei au sărit la rândul lor, în total, de 98 de ori peste ştacheta înălţată la 5 m, tot în decurs de 30 de minute. Lavillenie şi Duplantis au reuşit câte 36 de sărituri, iar Kendricks 26.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.