Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare totală de situație în privința sportivilor ruși și belaruși: au fost primiți din nou în competiție

Communal News
Rusia Belarus

Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a oficializat vineri reintegrarea în competiţie a sportivilor ruşi şi belaruşi, începând cu ziua de 3 aprilie 2023, data începerii perioadei de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, informează News.ro.

Scrima este primul sport olimpic care a făcut această alegere.

Reunită vineri, în cadrul unui congres extraordinar, Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE) a anunţat revenirea în competiţie a sportivilor ruşi şi belaruşi, absenţi din circuitul internaţional de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

89 au votat pentru revenirea sportivilor

Dintre cele 136 de federaţii cu drept de vot, 89 au votat pentru revenirea sportivilor din cele două ţări. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) nu a luat încă nicio poziţie definitivă.

Context

Participarea scrimerilor din Rusia şi Belarus este prevăzută pentru data de 3 aprilie 2023, zi în care încep concursurile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Această decizie este supusă validării CIO, „sub rezerva oricărei recomandări şi viitoare decizii a CIO şi în conformitate cu condiţiile de neutralitate şi eligibilitate individuală”, precizează FIE.

„Bilă albă” pentru ruși

Somitetele Olimpice Africane s-au pronunţat la început de martie 2023 în favoarea participării sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, relatează AFP, potrivit news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.