Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii de la Tokyo care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus se pot antrena, potrivit CIO

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Sportivii care au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu noul coronavirus se vor putea antrena pentru a putea participa la JO de la Tokyo, a precizat Comitetul Internaţional Olimpic, citat de AFP, potrivit news.ro.

CIO a identificat 21 de cazuri de contact ale celor trei persoane testate pozitiv din delegaţia sud-africană în Satul Olimpic.

Cu patru zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), CIO şi organizatorii se confruntă cu o provocare fără precedent: menţinerea corectitudinii sportive şi asigurarea securităţii sanitare acestei întreceri planetare, într-o ţară, Japonia, a cărei populaţie este vaccinată într-o proporţie scăzută şi este îngrijorată de riscul de contaminare. Cu toate acestea, dacă izolarea participanţilor care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus nu dă naştere la nicio dezbatere, tratamentul "cazurilor de contact" este mai delicat.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

Luni, în raportul lor zilnic cu privire la cazurile de Covid-19, organizatorii au dezvăluit că "21 de persoane" au fost considerate "contacte strânse" ale celor trei membri ai delegaţiei sud-africane (doi fotbalişti şi un analist video), cel mai probabil colegii lor de echipă.

Obiectivul este crearea condiţiilor "astfel încât aceşti sportivi, cu câteva zile înainte de intrarea lor în concurs", să poată face minimul necesar pentru a se pregăti ", a declarat presei Pierre Ducrey, directorul adjunct al Jocurilor.

Citește și: SURSE SUA ar putea PRELUA ANCHETA în cazul elicopterului ATERIZAT forțat în Piața Charles de Gaulle

Controlaţi în fiecare zi cu teste nazofaringiene, obligaţi să mănânce în camera lor şi transportaţi "cu vehicule dedicate", ei trebuie să "se antreneze separat", dar nu să fie forţaţi să se izoleze complet, potrivit aceleiaşi surse.

Soarta lor este analizată de un grup de experţi independenţi, care iau în considerare statutul lor privind vaccinarea, le monitorizează testele şi decid când să se întoarcă în echipă, a continuat şeful corpului olimpic.

Pe de altă parte, CIO şi organizatorii JO Tokyo 2020 nu au niciun control asupra unei alte categorii de participanţi plasaţi în izolare, de data aceasta de către autorităţile japoneze. Acesta este cazul a şase sportivi britanici şi a doi membri ai staff-ului, care au fost testaţi negativ, dar au intrat în contact cu unui pasager al avionului cu care au călătorit testat pozitiv şi au fost nevoiţi, duminică, să rămână în camerele lor din cantonamentul de la Yokohama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.