Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii din Rusia și Belarus încep să fie reprimiți la competiții cu o condiție

thesundaily.my
andrea marcato maratonist sport alergator miscare

Federaţia Internaţională de Triatlon (World Triathlon) a anunţat joi că a decis reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi, interzişi din competiţii din martie 2022, în urma invaziei militare a Ucrainei de către Rusia, scrie AFP, conform Agerpres.

"Comitetul Executiv şi-a dat acordul de principiu, la recomandarea CIO, ca sportivii din Rusia şi Belarus să fie reprimiţi la întrecerile de triatlon", a indicat Federaţia internaţională.

Organismul sportiv a precizat însă că ruşii şi belaruşii vor concura sub drapel neutru, World Triathlon exprimându-şi în continuare susţinerea faţă de Ucraina în faţa agresiunii trupelor Moscovei.

CIO a recomandat în martie ca federaţiile internaţionale sportive să readmită sportivii ruşi şi belaruşi, excluşi din majoritatea competiţiilor internaţionale din februarie 2022, după invazia din Ucraina. Boxul, scrima, tenisul de masă, judo, taekwondo, gimnastica au decis deja să reintegreze sportivii din cele două ţări cu statutul de neutri.

De asemenea, Federaţia internaţională de nataţie (World Aquatics) a înfiinţat un grup operativ care va explora reintegrarea sportivilor din Rusia şi Belarus în competiţiile sale, conform recomandării CIO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.