Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii medaliați la Europenele de haltere, premiați de ministrul Tineretului și Sportului

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, a premiat, joi, la sediul MTS, medaliații la Campionatele Europene de haltere, competiție care a avut loc Split (Croația), luna trecută.

Pentru performantele obținute în Croația, sportivii și antrenorii au fost recompensați cu suma totală de 1.750.071 lei.

''Este o onoare și o bucurie pentru mine, în calitate de ministru al Tineretului și Sportului să premiez sportivii care au obținut o performanță deosebită în Croația. Este un rezultat frumos, care merită toată admirația noastră. Voi sunteți exemple pentru generația tânără. Ați sacrificat poate tinerețea dumneavoastră pentru a ne bucura pe noi, pentru a obține ceva în contul României. Vreau să mulțumesc antrenorilor pentru ce au făcut — dumneavoastră ați șlefuit aceste diamante. Ați făcut o munca marcată de seriozitate și profesionalism, de care avem mare nevoie acum. Vrem să ne aduceți noi bucurii. Felicitări pentru tot!'', a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Citește și: Antrenorul lui Ajax, supărat după finala EL cu Manchester United: 'Avem încă de învățat'

Președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, a spus la rândul său: ''Am obținut un rezultat deosebit, 17 medalii la Europenele de seniori este un record pentru noi, după ce am obținut 13 medalii anul trecut. Felicit sportivii, antrenorii. Ei lucrează cu greutăți și la propriu, și la figurat. Din anul 2018 avem calificări pentru ediția de vară a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. În aceste calificări ne vom lupta cu echipe în care se investesc mulți bani. Sunt rezultate care ne și obligă. Sportivii trebuie să fie conștienți și responsabili pentru tot ceea ce fac. Felicitări tuturor!''

România a încheiat participarea la Europenele de la Split cu un total de 17 medalii, dintre care șase de aur, patru de argint și șapte de bronz.

La feminin, în limitele cat. 48 kg, Monica Csengeri a obținut o medalie de aur (smuls) și două de argint (aruncat, total), iar Elena Andrieș, două de bronz (smuls, total). Mădălina Molie a luat bronzul la cat. 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la cat. 63 kg (smuls, aruncat, total).

În concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz, la aruncat și total, în limitele categoriei 56 kg. La cat. 77 kg, Dumitru Captari a obținut două medalii de aur (aruncat, total) și una de argint (smuls), iar Răzvan Martin una de argint (total) și două de bronz (smuls, aruncat).

Obiectivul de performanță al delegației noastre la competiția de la Split a fost câștigarea a șase medalii.

Monica Csengeri a primit 51.500 lei, Elena Ramona Andrieș a fost răsplătită cu 24.750 lei, Mădălina Bianca Molie s-a ales cu 19.500 lei, Loredana Elena Toma a fost recompensată cu 74.000 lei, Ilie Constantin Ciotoiu a fost premiat suma de 24.750 lei, Dumitru Captari a încasat 66.500 lei, iar Răzvan Constantin Martin a primit 37.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.