Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii români au încheiat evoluţia la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon

newsbv.ro
patinaj viteza

Sportivii români au încheiat evoluţia la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon

Sportivii români au încheiat, marţi, evoluţiile la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud), odată cu participarea în probele individuale (7,5 km), stil clasic, din concursul de schi fond, potrivit Agerpres.

La feminin, Boglarka Pall s-a clasat pe locul 47 (din 77 de schioare prezente la start), cu timpul de 26 min 43 sec 7/10, la 4 min 24 sec 1/10 de câştigătoare, finlandeza Nelli-Lotta Karppelin. Podiumul a fost completat de două franţuzoaice, Agathe Margreither, la 10 sec 5/10, şi Annette Coupat, la 12 sec 7/10/

În proba similară masculină, Ştefan Gherghel a ocupat locul 53 (din 78 de sportivi), în 23 min 28 sec 6/100, la 3 min 41 sec 4/10 de medaliatul cu aur, germanul Jakob Elias Moch.

Cel mai bun rezultat al delegaţiei României este medalia de bronz câştigată de Mihaela Alexia Anton, în proba feminină de monobob.

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, 3 de aur şi 3 de bronz. Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă - individual îndemânare) - aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţionale) - bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţional) - bronz la JOT Lausanne 2020.

Echipa Olimpică Team Romania a participat la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia au concurat la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie-1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.