Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii ruși și belaruși au interdicție la Jocurile Paralimpice de la Beijing

www.prweek.com
Olimpiada paralimpica

Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) a interzis sportivilor ruși și belarusi să participe la Jocurile Paralimpice de la Beijing. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al IPC, relatează TASS. Miercuri, IPC a permis sportivilor din Rusia și Belarus să participe la Jocuri în statut neutru. Decizia a fost schimbată după o ședință special convocată a Consiliului IPC.

„În ultimele 12 ore, un număr mare de participanți ne-au contactat și au fost foarte sinceri, fapt pentru care sunt recunoscător”, a spus președintele IPC Andrew Parsons. „Ne-au spus că, dacă nu ne reconsiderăm decizia, probabil că o să fie implicații grave pentru Jocurile Paralimpice de la Beijing. Mai multe comitete naționale paralimpice, dintre care unele au fost contactate de guvernele lor, amenință că nu vor concura.”

„Asigurarea siguranței și securității sportivilor este de o importanță capitală pentru noi, iar situația din satele olimpice este în creștere”, a continuat Parsons. „Având în vedere acest lucru și pentru a pentru a păstra integritatea acestor Jocuri și siguranța tuturor participanților, am luat decizia de a refuza înregistrarea sportivilor din Rusia și Belarus.”

Pe 28 februarie, Comitetul Olimpic Internațional a recomandat ca federațiile sportive internaționale să împiedice sportivii ruși și belarusi să participe la competiții internaționale din cauza situației din jurul Rusiei și Ucrainei.

Jocurile Paralimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-13 martie.​​​​​​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.