Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sportivii şi antrenorii cu rezultate de excepţie la Jocurile Olimpice, propuşi să devină cetăţeni de onoare ai municipiului Botoșani

News.ro
sportivii României participanţi la Jocurile Olimpice

Sportivii şi antrenorii din judeţ care au obţinut rezultate de excepţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost propuşi să devină cetăţeni de onoare ai municipiului Botoşani, a informat, joi, primăria, anunță Agerpres.

Potrivit instituţiei, primarul Cosmin Andrei va iniţia un proiect de hotărâre în acest sens, care va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de consiliu local din această lună.

"Imediat ce am primit vestea că doi botoşăneni au cucerit medalii olimpice la canotaj, din care prima de aur pentru delegaţia României, am susţinut că trebuie să intre în rândul cetăţenilor de onoare ai oraşului. La fel de importanţi sunt şi cei care i-au descoperit şi i-au încurajat să meargă pe acest drum, antrenorii Iulia şi George Bulie", a precizat primarul Cosmin Andrei.

Simona Geanina Radiş, în vârstă de 22 de ani, din Avrămeni, a cucerit medalia olimpică de aur la ediţia de vară a jocurilor din acest an, la categoria dublu vâsle. În 2020 şi 2021, Simona Radiş a devenit dublă campioană europeană la aceeaşi categorie, iar în luna decembrie a anului trecut a primit de la World Rowing şi titlul de "stea în ascensiune" a canotajului mondial. Simona a fost descoperită şi selecţionată de George Bulie.

Mugurel Vasile Semciuc, de 22 de ani, din Truşeşti, este deţinătorul medaliilor de argint, la categoria patru rame, la Campionatul Mondial din 2019 şi la cel European din 2021. La Jocurile Olimpice a câştigat tot medalia de argint. Botoşăneanul a fost descoperit şi selecţionat de Iulia şi George Bulie.

Printre cei mai apreciaţi antrenori de canotaj, Iulia şi George Bulie au descoperit sportivi care au fost medaliaţi la importante competiţii mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.