Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spotify se extinde și cumpără două noi companii specializate în podcast-uri

dancingastronaut.com
spotify

Chartable şi Podsights, două dintre cele mai mari platforme de marketing şi reclame pentru podcast-uri, au fost achiziţionate de Spotify, informează News.ro.

Serviciul suedez de streaming continuă să investească în podcast-uri şi cumpără alte două companii care deţin tehnologii legate de podcast-uri, Chartable şi Podsights, tehnologii pe care Spotify le va integra în propria platformă.Sunt primele achiziţii importante făcute de Spotify anul acesta în zona audio. Valoarea tranzacţiilor nu este cunoscută.

Ambele companii au dezvoltat tag-uri, pe care creatorii şi platformele de podcast-uri le pot folosi pentru a vedea cine ascultă podcast-uri, cine aude o reclamă şi cine realizează o acţiune după ce aude o reclamă.

Spotify, însă, spune că va folosi această tehnologie şi pentru muzică, nu doar pentru podcast-uri - va monitoriza reclamele dintre melodii, inclusiv pe cele în format video şi imagini, nu doar pe cele audio.

Platforma suedeză urmăreşte să-şi crească veniturile din reclame şi, în acelaşi timp, să le ofere artiştilor şi creatorilor de conţinut instrumente de analiză a audienţei.

Cele două noi achiziţii vin după ce, anul trecut, Spotify a cumpărat nu mai puţin de patru companii care dezvoltă tehnologii audio, de marketing şi publicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.