Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au ajuns gărzile de corp ale VIP-urilor să fie antrenate de SPP pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Twitter
spp training

Ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază din România au asigurat pregătirea agenţilor responsabili de protecţia VIP-urilor de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Programul de pregătire s-a axat pe protecţia demnitarilor şi contracararea ameninţărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate, scrie News.ro.

Zece ofiţeri ai SPP au asigurat, în două cursuri a câte două săptămâni, pregătirea agenţilor responsabili de protecţia VIP-urilor de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Programul de pregătire coordonat de SPP s-a axat pe protecţia demnitarilor şi contracararea ameninţărilor reprezentate de dispozitivele explozive improvizate.

Serviciul de Protecţie şi Pază a fost ales de NATO pentru a-i pregăti pe ofiţerii din Qatar ca urmare a rezultatelor pe care Serviciul de Protecţie şi Pază le-a avut în anii trecuţi când au desfăşurat mai multe activităţi bilaterale de pregătire cu omologii lor din Qatar.

Ca parte a cooperării strânse dintre Qatar şi NATO, Alianţa Nord-Atlantică oferă sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale din perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.

În cadrul acestui sprijin a fost inclusă şi instruirea împotriva ameninţărilor reprezentate de materialele chimice, biologice, radiologice şi nucleare, oferite de Slovacia şi Centrul Comun de Excelenţă de Apărare CBRN al NATO din Cehia.

La CM din Qatar, unde vor evolua 32 de echipe, sunt aşteptaţi pentru un milion de fani din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.