DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sprijin pentru ca tinerii și copiii seropozitivi din Sectorul 1 să se reintegreze în societate

www.agerpres.ro
copii bolnavi

Copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani beneficiază de servicii sociale integrate conform unui parteneriat de cooperare între Consiliul Local, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, și Fundația HAR.

Copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani beneficiază de servicii sociale integrate conform unui parteneriat de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, și Fundația Health Aid România (HAR). Cooperarea are ca obiect derularea proiectului „Îngrijire de tip familial a copiilor și tinerilor protejați cu măsura de plasament a Comisiei pentru Protecția Copilului Sector 1 la Fundația Health Aid România".

„În baza acestui parteneriat, copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 beneficiază de servicii de găzduire, hrană, îngrijire, consiliere psihologică, consiliere socială, orientare profesională, socializare şi petrecerea timpului liber, reintegrare familială şi comunitară. Toți beneficiarii au o alimentație corespunzătoare, materiale igienico-sanitare şi echipamente, medicamente necesare pentru tratarea infecțiilor ce apar în cadrul bolii. În cazul fiecărui elev, părintele social se asigură de respectarea programului școlar și de procurarea rechizitelor conform cerințelor”, transmit, marți, reprezentanții Primăriei Sectorului 1 din Capitală.

Colaborarea dintre părți are ca obiectiv reintegrarea socială și profesională a copiilor abandonați, infectați și afectați HIV/SIDA, rezidenți în Sectorul 1.

Scopul colaborării este de furnizare de servicii de îngrijire şi găzduire pentru copiii și tinerii seropozitivi în Casa de tip familial a Fundației HAR, în baza unei măsuri de protectie specială – plasament, prin hotărârile Comisiei pentru Protecţia Copilului Sector 1. În prezent, în „Casa Roxana" sunt găzduiţi şi îngrijiţi doi copii care provin de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1.

Pentru susținerea acestor servicii, Consiliul Local Sector 1 asigură, prin DGASPC Sector 1, o finanțare de 5.900 lei/lună pentru o perioadă de 12 luni.

Parteneriatul, demarat în anul 2007, oferă servicii integrate pentru creşterea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor seropozitivi găzduiţi şi îngrijiţi în cadrul Casei de tip familial a Fundației HAR („Casa Roxana” a Fundației).

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.