Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sprijinul politic 'face minuni': După ce a 'păstorit' devalizarea unei filiale, a fost numit şef la CFR

cfr

În luna februarie, o ştire importantă a trecut oarecum neobservată: Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică,  l-a de­semnat pe Ion Gavrilă director general interimar al companiei.

Inginer cu 40 de ani de experienţă în domeniul feroviar, Ion Gavrilă nu era un nume care să stârnească un interes prea mare. Şi totuşi, CV-ul acestuia ascunde un lucru mai puţin onorant, care nu l-ar recomanda deloc pentru funcţia de director general al CFR.

Vezi şi: 3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA. Introdu-le în preparatele de Paște!

Ion Gavrilă a ocupat până recent funcţia de director general al SC Electrifcare CFR SA, filială spe­cializată a CNCF CFR SA care desfă­şoară activităţi de întreţinere şi ex­ploa­tare a instalaţiilor de electrificare şi fur­nizare de energie electrică în sec­torul feroviar.

În perioada în care actualul şef al CFR conducerea SC Electrificare CFR SA, din depozitele companiei au dispărut cantităţi enorme de fire de cupru, rezultate din lucrările de modernizare. Potrivit unei situaţii centralizatoare intrate în posesia STIRIPESURSE.RO, doar în judeţul Constanţa au dispărut peste 100 de tone de fire de cupru.

În ciuda acestor "performanţe" obţinute de Ion Gavrilă, acesta a fost propulsat în fruntea CFR cu sprijin politic. Actualul director general beneficiază de susţinere politică din zona Olteniei. Cel puţin doi lideri ai PSD, cu funcţii importante în Parlament şi în Guvern, l-au susţinut pe Gavrilă pentru noua funcţie.

Ion Gavrilă ar urma să coordoneze activitatea CFR SA până la finalizarea procedurii de selecţie, însă nu există un orizon de timp concret. De altfel, actualul director a preluat funcţia de la un alt interimar, Cristi Ungureanu.

Vezi şi: Sfaturi de neratat: Alimentele interzise dacă ai o respiraţie urât mirositoare .

UPDATE - Replica CFR:

"Acuzaţiile aduse actualului Director General al CFR SA, de către autorul ştirii, sunt nefondate în contextul în care domnul Ion Gavrilă a preluat conducerea SC “Electrificare CFR”- SA în februarie 2014, iar perioada probabilă de sustragere a acelor componente este cuprinsă între anii 2009 şi 2012, conform declaraţiilor din plângerea penală, formulată de Şeful de District în august 2014 şi înaintată organelor abilitate de cercetare.

Referitor la alt doilea aspect, şi anume performanţele SC “Electrificare CFR”- SA, precizăm faptul că domnul Ion Gavrilă a preluat conducerea acestei Filiale în februarie 2014, după ce la sfârşitul anului 2013 societatea înregistrase o pierdere de 47,7 milioane de lei, iar la finalul anului 2017, SC “Electrificare CFR”- SA a avut un profit de 110 mii lei. Acest trend ascendent din punct de vedere economico-financiar a fost înregistrat începând cu anul 2015, la doar un an de la preluarea conducerii Filialei de către domnul Ion Gavrilă, în calitate de Director General."

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.