Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI a bagat frica in magistrati. Un judecator s-a dus in Ungaria sa-si negocieze spaga

sri

Judecatorul Mircea Puscas de la Curtea de Apel Oradea a fost trimis in judecata de DNA si condamnat la patru ani de inchisoare cu executare in prima instanta pentru trafic de influenta si fals in declaratii. Acesta a facut insa tot posibilul sa evite sa fie prins de anchetatori si de teama interceptarilor SRI s-a dus in Ungaria sa negocieze spaga pe care urma sa o primeasca.

El a fost condamnat ca a pretins 50.000 de euro, direct si prin intermediari, de la denuntatorul sau pentru care urma sa intervina pe langa colegii judecatori pentru a ii asigura acestuia o achitare intr-un dosar penal.

Pentru ca locuia aproape de granita cu Ungaria, judecatorul l-ar fi invitat pe denuntator la negocieri in tara vecina, departe de ochii autoritatilor romane. Astfel spaga si detaliile afacerii au fost puse la punct intr-un hotel din Ungaria.

„Inculpatul P. M., denunţătorul B. I. şi judecătorul P. M. ar fi stabilit să se întâlnească în Ungaria, la H., pentru a discuta detalii despre dosarul penal în care era judecat B. I. şi care se afla în recurs la Curtea de Apel Oradea, sens în care denunţătorul B. I. împreună cu P. M., s-ar fi deplasat în Ungaria, unde s-ar fi întâlnit cu magistratul pe terasa hotelului din staţiunea H., unde acesta era cazat. Cu această ocazie inculpatul P. M. i-ar fi comunicat lui B. I. că a studiat dosarul şi ar putea obţine achitarea sa în schimbul sumei de 50.000 euro, întrucât dosarul este pe un complet bun, format din judecătorii M., S. şi Ţ., cu care va putea rezolva, oferta acestuia fiind acceptată pe loc de denunţător”, arată un document de la dosar.

Potrivit rechizitoriului, majoritatea negocierilor au fost purtate in Ungaria, special pentru a evita eventuale interceptari ale SRI.

„S-a învederat de organul de urmărire penală că discuţiile pe care denunţătorul le-a avut cu magistratul au avut loc cu preponderenţă pe teritoriul Ungariei, prin aceasta judecătorul evitând o eventuală supraveghere operativă a acestuia în cazul în care ar fi fost denunţat de către persoana cu care negocia „preţul” hotărârii judecătoreşti ce urma a fi pronunţată în cauză”, se mai arată în documentul citat de Vocea Transilvaniei.

In prezent judecatorul Mircea Puscas si intermediarul spagii asteapta o decizie definitiva a ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.