Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI explică în premieră de ce a donat bani asociației lui George Simion | Vasile Dîncu, Viorica Dăncilă și RDS&RCS, pe lista donatorilor

Facebook
George Simion

Potrivit dezvăluirilor făcute în urmă cu o lună de presshub.ro, Asociația „Onoare și Patrie”, unde actualul președinte AUR, George Simion, era vicepreședinte, a primit donații și sponsorizări de peste 50.000 de euro din partea unor lideri politici, dar și de la unități militare ale SPP și în legătură cu SRI. Într-un răspuns pentru libertatea.ro, SRI vine cu primele explicații.

În documentele prezentate de presshub.ro se afla și Unitatea Militară (UM) 0472 București, care aparține de SRI și care a donat 155,49 de lei în octombrie 2011 și 252,49 în octombrie 2013.  Libertatea. Ziarul a întrebat instituția condusă în prezent de Eduard Hellvig care este contextul în care a fost făcută această donație, în virtutea cărei legislații a fost făcută, dacă au mai existat și alte donații pentru alte ONG-uri? Dacă sunt și alte UM în această situație?

În răspuns, Serviciul precizează că sumele virate de UM 0472 București în valoare de 155,49 de lei în octombrie 2011 și 252,49 în octombrie 2013 au fost virate în baza Codului Fiscal pe baza formularului 230 prin care angajații pot direcționa 2% din impozitul pe venit unor asociații non-profit. SRI precizează că au fost făcute donații către mai multe organizații.

Vasile Dîncu, pe lista donatorilor

Asociația „Onoare și Patrie” a fost parte a platformei unioniste Acțiunea 2012, pe care George Simion o menționează explicit în CV-ul depus la Camera Deputaților. Președintele AUR a admis, într-un răspuns pentru PressHub, că banii primiți au făcut parte dintr-o campanie de strângere de fonduri de la politicieni și de redirecționare a impozitului pe venit de 2%.

Pe lista donatorilor s-au mai aflat foștii miniștri Gabriel Oprea și Vasile Dîncu (care a donat de 8 ori), fostul premier (pe atunci europarlamentar) Viorica Dăncilă, dar și companii precum RDS&RCS sau Luxten.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.