Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sri Lanka - Câți cetățeni străini și-au pierdut viața în atentatele din duminica Paştelui catolic

Twitter
Sri Lanka3

Sri Lanka a anunţat că a identificat 42 de cetăţeni străini printre cei decedaţi în atentatele jihadiste din duminica Paştelui catolic, în urma cărora au fost ucise 253 de persoane, potrivit AFP preluată de news.ro

Cetăţenii străini decedaţi provin din India (11 morţi), Marea Britanie (6 morţi), China (4 morţi) şi Danemarca (3 morţi).

Citește și: Absolut HALUCINANT - Localnicii au FURAT tot ce au găsit lângă mașina în care a MURIT Răzvan Ciobanu - Oamenii au plecat cu alcool și o Biblie

Doisprezece străini sunt încă daţi dispăruţi şi ar putea figura printre trupurile neidentificate de la morga din Colombo, a indicat ministrul Afacerilor externe, într-un comunicat transmis luni seară.

Cinci cetăţeni străini răniţi în timpul atentatelor sinucigaşe care au vizat hoteluri de lux şi biserici creştine, în timpul slujbelor de Paşte, pe care organizaţia jihadistă Stat islamic (SI) le-a revendicat, rămân spitalizaţi.

Precedentul bilanţ oficial anunţa 40 de străini ucişi în această insulă din Asia de Sud. "Rămăşiţele umane a 25 de cetăţeni străini au fost repatriate", au transmis autorităţile.

Guvernul a declarat stare de urgenţă pentru a acorda mai multă libertate forţelor de securitate în urmărirea suspecţilor.  Peste 150 de suspecţi au fost arestaţi.

Autorităţile se aşteaptă la o scădere cu 30% a turiştilor anul acesta, ceea ce ar putea cauza pierderi de 1,5 miliarde de dolari în sectorul turistic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.