Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI și SIE s-au implicat! Klaus Iohannis se bucură de repatrierea românilor din Afganistan: 'Am fost informat în permanenţă de Celula de criză'

iohannis cotroceni ras

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, sâmbătă, revenirea în ţară a 15 cetăţeni români dintre cei 16 evacuaţi din Afganistan în aceste zile, cu aeronava militară trimisă în acest scop, menţionând că ei se adaugă celorlalţi peste 30 de cetăţeni români evacuaţi în zilele precedente cu aeronave ale unor state partenere. "Autorităţile române vor continua eforturile de evacuare a cetăţenilor noştri care încă se află în Afganistan şi care doresc să fie repatriaţi, precum şi a cetăţenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situaţie vulnerabilă", a transmis el.

"Salut revenirea în ţară, astăzi, a 15 cetăţeni români dintre cei 16 evacuaţi din Afganistan în aceste zile cu aeronava militară pe care am dispus să o trimitem la începutul acestei săptămâni. Ei se adaugă celorlalţi peste 30 de cetăţeni români evacuaţi în zilele precedente cu aeronave ale unor state partenere României, ca urmare a eforturilor depuse cu profesionalism de Celula de criză interinstituţională, activată la data de 13 august de către ministrul Afacerilor Externe. Repatrierea compatrioţilor noştri a avut loc în condiţii extrem de dificile de securitate, într-un climat în permanentă schimbare, şi este cu atât mai important de remarcat efortul autorităţilor române pentru derularea cu succes a misiunilor", a afirmat Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Citește și: Cei 15 români repatriați din Afganistan au ajuns la București

Potrivit sursei citate, Celula de criză interinstituţională, activată de Ministerul Afacerilor Externe şi coordonată de acesta împreună cu Serviciul de Informaţii Externe, la care participă şi Ministerul Apărării Naţionale şi Serviciul Român de Informaţii, a derulat acţiuni ample şi dificile pe parcursul ultimei săptămâni, care au condus la evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români şi a cetăţenilor altor state partenere.

"Am fost informat în permanenţă de Celula de criză interinstituţională despre derularea acţiunilor de evacuare a cetăţenilor români şi cetăţenilor afgani pentru care s-a decis evacuarea în România. Autorităţile române vor continua eforturile de evacuare a cetăţenilor noştri care încă se află în Afganistan şi care doresc să fie repatriaţi, precum şi a cetăţenilor afgani care au sprijinit activitatea militarilor români în Afganistan, care beneficiază de burse ale statului român sau care se află în situaţie vulnerabilă. Doresc să mulţumesc autorităţilor române implicate în coordonarea şi derularea cu succes a acţiunilor Celulei de criză interinstituţionale şi tuturor reprezentanţilor acestor instituţii care au participat la activitatea Celulei de criză", a adăugat Iohannis.

Citește și: Florin Cîțu, precizări de ULTIMĂ ORĂ: 'Continuăm să ținem legătura cu restul românilor pentru a-i aduce și pe ei în siguranță acasă'

Avionul militar C-130 Hercules care a evacuat 15 români din capitala Afganistanului, Kabul, a aterizat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, la Baza Aeriană 90. Avionul a fost aşteptat de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, reprezentanţi ai Armatei Române, dar şi de ambasadorul Bulgariei, în condiţiile în care la bordul aeronavei de află şi patru cetăţeni bulgari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.