Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRS: Băsescu, alături de unii judecători, a jucat cu cărți măsluite

traian basescu

Sorin Roșca Stănescu, ajuns la închisoare pentru următorii 2 ani și 4 luni, consideră că Traian Băsescu a reușit să-și îngenuncheze toți adversarii cu ajutorul unor judecători care i-au făcut jocurile. Într-un editorial, SRS acuză că și procurorii de la DNA i-au dat o mână de ajutor președintelui în cei 10 ani de mandat.

”Daca luam in calcul palmaresul penal al presedintelui in exercitiu am putea constata ca acesta a inregistrat, in cei zece ani de mandate, succese pe linie. Cu alte cuvinte, toti adversarii sai, pe care a reusit sa-i impinga in falcile DNA, au fost pusi la pamant. Cu rechizitorii voluminoase, intr-o serie intreaga de cazuri, si cu condamnari dintre cele mai consistente atunci cand s-au incheiat fazele procesuale. Este rolul statisticienilor din justitie sa confirme sau sa infirme supozitia de mai jos. Pana una-alta, eu nu cunosc nicio exceptie de la regula. Iar daca aceasta este regula, atunci apare o certitudine. Si anume ca, Traian Basescu impreuna cu un numar redus de judecatori, desemnati sa judece marile procese politico-penale, au jucat cu carti masluite.

Fara a avea posibilitatea de a face o numaratoare completa, cred ca numarul celor executati politic de Traian Basescu cu sprijinul unor procurori, cei mai multi de la DNA, si cu sustinere din partea unui numar redus de judecatori se ridica la cateva sute de persoane. Sunt lideri politici de la nivel central si local. Fosti ministrii, fosti prim-ministrii, fosti vicepremieri, parlamentari, conducatori de institutii, numiti politic in respectivele functii, dar aproape intotdeauna de partidele adversare actualului presedinte, presedinti de Consilii Judetene, prefecti, primari. O statistica bine intocmita ne-ar putea demonstra noua si intregii lumi, inclusiv Uniunii Europene, care ne monitorizeaza in chestiuni de justitie, ca rata condamnarilor definitive, atunci cand s-a ajuns in aceasta etapa, este de 100%. Personal nu cunosc niciun caz in care ultima instanta, fie ca este Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin cele doua complete ale Sectiei Penale, fie ca este vorba de Curtile de Apel, sa fi admis sentintele de achitare ale instantelor de fond sau sa fi redus, si nu majorat, sanctiunile acordate de acestea. Dupa stiinta mea, in toate situatiile in care cineva a fost gasit nevinovat de instanta de fond si acel cineva face parte din partidele adversare lui Traian Basescu sau din clientela politica a acestora, in final, cand a ajuns in fata ultimei instante, a fost condamnat si trimis dupa gratii. Sau, mai rar, condamnat cu suspendare. Dar niciodata nevinovatia din prima instanta nu a fost confirmata. Evident, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, rechizitoriile, cu sau fara probe, au fost intocmite de DNA.
Daca afirmatiile de mai sus se confirma, si eu cred ca se confirma, atunci inseamna ca domnul Traian Basescu, in scurt timp, atunci cand va trebui sa plece de la Cotroceni, are o solutie mai buna decat aceea de a se inscrie in partidul politic condus temporar de Elena Udrea, jucand, de acolo, rolul de lider al opozitiei. Domnia sa, daca nu ajunge dupa gratii in baza aceluiasi mecanism implacabil sau chiar la capatul unei anchete si unei judecati drepte, ar putea sa aiba un succes extraodinar jucand la cazinou. Cu carti masluite pot fi castigate toate jocurile.”, scrie Sorin Roșca Stănescu pentru corectnews.com.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.