Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stă să BUBUIE un subiect incendiar în politică: 'E o liniște SUSPECTĂ!' (deputat USR)

ceainic

De la 1 ianuarie 2020 o să apară dreptul aleșilor locali să ceară pensii speciale și fenomenul are potențial exploziv pentru bugetul de stat. Deja au început să fie notificate primăriile și un deputat USR atrage atenția că în loc să asfalteze drumuri, primăriile vor trebui să plătească pensiile foștilor primari. USR-istul spune că guvernul Ludovic Orban trebuie să intervină de urgență.

„De la 1 ianuarie 2020, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor beneficia de pensii speciale. Vă reamintesc că PSD-ul a dat ordonanța de urgență pe codul administrativ la începutul lui iulie, după ce CCR-ul a declarat neconstituțional proiectul lor din Parlament. Avocatul Poporului a atacat ordonanța la CCR, însă CCR nu a dat încă un termen. Și e puțin probabil să mai facă ceva până la finalul anului. Foștii primari și viceprimari au început să notifice primăriile. Mii de foști primari și viceprimari vor cere primăriilor pensia specială și pentru unele primării de comune mici, efortul financiar e considerabil. Îmi spunea un primar că în loc să asfalteze un kilometru de drum comunal la anul, va trebui să plătească pensiile unor foști primari care nu au făcut nimic pentru comunitate”.

„Ordonanța 57/2019 este în vigoare! Și e o liniște SUSPECTĂ pe acest subiect. În 20 de zile vom avea noi categorii de pensii speciale! E o hoție, o inechitate, o nedreptate! Singura variantă pentru stoparea acestei nedreptăți e la îndemâna premierului Ludovic Orban - ordonanță de urgență săptămâna viitoare! Sper ca Dl Orban să nu cedeze la presiunea foștilor primari/ viceprimari/ președinți/ vicepreședinți de consilii județene din propriul partid și să dea ordonanță”, a scris pe Facebook deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Citește și: Fierbere mare la Interne: mesaj pe WhatsApp, trimis de Dumitru Coarnă, îndeamnă polițiștii să se pensioneze urgent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.