Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stabilește înainte câți bani vei cheltui într-o seară la cazinou

Radu Pop
bani la cazinou

Jocurile de noroc trebuie privite ca o modalitate de distracție și, în același timp, ca un business. Te distrezi, dar la finalul unei sesiuni de gambling e de preferat să fii pe profit sau, cel puțin, să nu înregistrezi pierderi prea mari.

Atunci când intri într-un cazinou fizic sau online, ai nevoie de mult sânge rece și rațiune. Sentimentele trebuie lăsate la ușă, altfel riști să-ți pierzi și capul și toți banii. “Autocontrolul” și “stabilirea unor limite” sunt alte două noțiuni pe care trebuie să le ai în minte când participi la jocuri de noroc.

Nu investi pe baza sentimentelor

Toate cazinourile online le oferă jucătorilor posibilitatea să își stabilească atât limite financiare cât și de timp. Mai exact, poți seta în contul tău de jucător câți bani poți cheltui într-o zi, într-o săptămână sau într-o lună.

De asemenea, după fiecare oră pe care o petreci în cazinou ești atenționat printr-un mesaj de tip pop-up că este timpul să iei o pauză. Toate acestea sunt metode excelente care te ajută să îți gestionezi mai bine finanțele și timpul alocat pentru jocuri de noroc. Unul dintre cazinourile online care îți vine în ajutor în acest fel este 888 Casino Romania. Aici îți poți exersa, cu încredere, abilitățile de autocontrol și rațiunea pentru că știi deja că la cazinou trebuie să joci cu mintea, nu cu inima.

La ruletă, poker, blackjack, sloturi sau orice alt joc de noroc, dacă te lași condus de sentimentul că s-ar putea să câștigi sau de sentimentul de a te simți norocos în acel moment, sunt șanse extrem de mari să pierzi. La poker este important să te focusezi pe realizarea unei mâini bune, la blackjack să te concentrezi dacă următoarea carte va fi de valoare mai mică sau mai mare, iar la sloturi să spui “Stop!” atunci când s-au terminat banii pe care ai plănuit să îi cheltuiești. Chiar dacă simți că la următoarea rundă la păcănele ai putea fi norocos, cel mai bine este să te oprești și să nu investești bani în plus peste limita stabilită.

Este un lucru foarte dificil de pus în practică, dar vei vedea a doua zi, după ce adrenalina a dispărut, că a fost o decizie bună să te oprești din jucat.

content-image

Respectă bugetul setat de acasă

Înainte să te gândești ce distractiv ar fi să joci online la pariuri, Texas Hold’em sau orice alt joc de noroc ori să mergi într-un cazinou fizic și să te așezi la ruletă sau la altă masă de joc, gândește-te bine dacă din bugetul tău lunar poți “rupe” o bucată pentru gambling.

Jucătorii experimentați spun că e indicat să îți stabilești bugetul pentru distracție la cazinou după ce ai calculat cât te costă, într-o lună, mâncarea, eventualele rate la bancă, facturile, transportul și alte cheltuieli. E nevoie să faci calcule exacte, întocmai ca un administrator al unei firme.

După ce știi exact cât îți permiți să joci la cazinou într-o lună, fragmentează acel buget pe bucăți și mai mici, în funcție de frecvența cu care vei intra pe platormele de gambling. Dacă din calculele tale reiese că îți permiți să cheltuiești 50 lei de trei ori pe săptămână, atunci trebuie să respecți schema financiară pe care ți-ai impus-o acasă și să nu aloci mai mult de 50 lei într-o seară.

Când ajungi la limita financiară impusă de tine, te oprești și nu mai joci până când vei avea din nou bani.

În nici un caz nu este recomandat să împrumuți bani pentru a juca. Dacă bugetul alocat pentru jocuri s-a terminat la jumătatea lunii, aștepți până luna următoare, altfel riști să intri în banii planificați pentru alte cheltuieli sau să împrumuți și îți va fi foarte greu să îi returnezi. Se va crea un cerc vicios cu datorii și cheltuieli tot mai mari din care nu vei ieși cu bine.

content-image

Calculează profitul/pierderile la final de lună

Dacă nu vei ține o evidență precisă, întocmai ca un contabil, a câștigurilor și pierderilor, la final de lună nu vei mai ști cât ai câștigat, cât ai pierdut, dacă ai ieșit pe profit sau, din contră, a fost o lună nefavorabilă.

Pentru un plus de precizie, monitorizează și care sunt jocurile care ți-au adus cele mai mari câștiguri și cele la care ai pierdut cel mai des. Așa vei putea controla tu jocurile și nu vei fi tu cel controlat de joc.

Nu lăsa banii câștigați în contul de jucător. Retrage-i imediat, folosește-i pentru necesități importante, altfel vei fi tentat să îi joci și există riscul să îi rămâi fără ei.

De asemenea, nu trebuie să îți pierzi controlul când ești într-o etapă a jocului tensionată, riscantă. Un bun exemplu în acest sens sunt aceste două situații: ai pierdut foarte mult sau ai câștigat foarte mult. În ambele cazuri te afli într-o situație riscantă și sunt șanse 100% să iei decizii proaste, precum a merge mai departe și a juca banii câștigați sau a aloca alți bani pentru a compensa dacă ai pierdut.

Pentru a-ți stăpâni emoțiile, poți încerca diverse metode de autocontrol, precum exerciții de respirație sau canalizarea gândurilor spre altceva.

Concluzie

Așadar, la jocurile de noroc, propria minte îți poate fi atât prieten cât și dușman. Folosește-ți mintea pentru a fi câștigător, controleaza-ți emoțiile, nu lua decizii pripite. Și, cel mai important este să respecți limitele financiare pe care ți le-ai impus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.