Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul Arcul de Triumf va fi administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului

stadionul arcul de triumf

Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti va reintra în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului la finalizarea lucrărilor de reconstrucţie şi va fi o "casă a rugby-ului românesc", a afirmat ministrul Ionuţ Stroe, care a precizat însă că vor fi organizate şi competiţii sportive şi de la alte discipline, potrivit Agerpres.

"Stadionul Arcul de Triumf a aparţinut Ministerului Tineretului şi Sportului, face parte din patrimoniul nostru, a fost pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii pentru realizarea acestui obiectiv şi va reveni după ce se va termina această investiţie Ministerului Tineretului şi Sportului. Tot timpul a fost proprietatea noastră. Federaţia Română de Rugby a avut în folosinţă gratuită acest obiectiv şi va avea în continuare, după preluarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului, drept de folosinţă gratuită, dar administrarea acestui stadion se va face de către Ministerul Tineretului şi Sportului", a declarat Stroe, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

El a precizat că noua arenă va fi o "casă a rugby-ului", dar vor putea fi organizate şi competiţii din alte sporturi: "Putem considera Arcul de Triumf ca fiind casa rugby-ului românesc, evident echipa naţională de rugby şi toţi cei care îşi vor dori organizarea de competiţii. Vă pot asigura că un obiectiv public de 40 de milioane de euro va fi accesibil oricărei entităţi sportive din România care va dori închirierea. Nu vor exista exclusivităţi din bani publici, procedura de închiriere a acestui bun va fi transparentă, publică şi bineînţeles toţi cei care vor dori să organizeze competiţii acolo, de fotbal sau de orice alt sport, vor putea face acest lucru".

Ionuţ Stroe a afirmat că e dispus să organizeze calendarul împreună cu Federaţia Română de Rugby pentru a asigura găzduirea tuturor competiţiilor acestei discipline pe stadionul Arcul de Triumf.

"Îi asigur pe toţi iubitorii rugby-ului şi pe cei de la federaţia de rugby că vom face împreună calendarul evenimentelor sportive acolo, că acest stadion va găzdui tot ceea ce înseamnă competiţii sau pregătirea echipei naţionale de rugby. Şi cred că vom găsi loc pentru toţi ceilalţi care îşi vor dori acest lucru, nu văd o mare dificultate în a face împreună cu ei un calendar care să permită oricui accesul acolo", a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.