Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul Arcul de Triumf va fi templul rugby-ului românesc (Ludovic Orban)

stadionul arcul de triumf

Stadionul Arcul de Triumf va fi destinat practicării rugby-ului şi cuprinde un centru complex de recuperare medicală a sportivilor, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban.

El a participat la demararea recepţiei stadionului, care a fost refăcut printr-un proiect realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

"Mă bucur să fiu prezent la inaugurarea, practic, a unui nou stadion pentru Bucureşti. Sigur că nu e pentru cine se pregăteşte, ci este pentru cine se califică. Acest stadion, deşi este construit ca să fie stadion de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi, de fapt, templul rugby-ului românesc şi va fi, practic, un stadion dedicat practicării rugby-ului, stadion care sperăm să găzduiască Campionatul Mondial de Rugby de tineret în 2022, după cum am discutat cu preşedintele Federaţiei de Rugby şi cu preşedintele COSR", a afirmat Orban.

Citește și: Sorin Grindeanu, atac la adresa Guvernului: Un Guvern de minciuni care li se sparg acum în cap

El a subliniat că acest stadion va include şi un centru de recuperare a sportivilor, prin toate tipurile de terapii.

"Stadionul are specificitatea că nu este doar în stadion, ci este, practic, primul centru complex de recuperare. Am vorbit cu domnul doctor care ne-a prezentat un centru de recuperare care foloseşte tipuri de terapii de toate felurile de la crioterapie - terapia cu frig, magnetoterapie, ozonoterapie, practic toate tehnicile de terapie pentru recuperarea sportivilor. De asemenea, are un aparat de evaluare a stării de sănătate a sportivilor, ultimul răcnet, cum se spune", a adăugat prim-ministrul.

Orban a transmis succes echipei naţionale de rugby. "Acest stadion să-l vedem cât mai curând cu spectatori care să susţină performanţele sportului românesc. De asemenea, felicit constructorul pentru că acest stadion a fost finalizat înainte de termenele prevăzute în contract, finalizarea ar fi trebuit să fie făcută în luna aprilie a anului 2021, cu toate acestea stadionul a fost finalizat acum", a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.