Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stadionul Olimpic din Roma ar putea deveni stadionul Paolo Rossi, în memoria celebrului fotbalist care a cucerit titlul mondial cu Squadra Azzurra în 1982

stadio olimpico

Stadionul Olimpic din Roma ar putea deveni stadionul Paolo Rossi, în memoria celebrului fotbalist care a cucerit titlul mondial cu Squadra Azzurra în 1982, dacă astfel va decide guvernul italian, care va trebui să studieze această posibilitate, după ce Camera Deputaţilor a aprobat joi o iniţiativă în acest sens, informează EFE, citat de agerpres.

Iniţiativa, lansată de deputatul Pierantonio Zanettin, reprezentant al partidului conservator Forza Italia, condus de Silvio Berlusconi, a obţinut 387 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, conform presei locale.

"Sunt emoţionată, este o veste care mă face fericită", a spus Federica Cappelletti, văduva lui Rossi, atacantul-simbol al Cupei Mondiale câştigate de naţionala Italiei la turneul găzduit de Spania în 1982.

Paolo Rossi a încetat din viaţă în decembrie 2020, din cauza unei boli incurabile.

Considerat unul dintre cei mai carismatici jucători din istoria selecţionatei Italiei, "Pablito", aşa cum era poreclit, s-a remarcat pe teren, în ciuda faptului că nu avea un fizic puternic sau o tehnică grozavă, datorită inteligenţei şi capacităţii sale de poziţionare în careu, surprizându-i pe fundaşii adverşi.

Rossi a devenit un simbol de neuitat al fotbalului italian în 1982, graţie celor şase goluri marcate începând cu faza sferturilor de finală ale Cupei Mondiale, cu o triplă în faţa Braziliei, o dublă împotriva Poloniei şi un gol în finala câştigată cu 3-1 de Italia în faţa Germaniei de Vest.

Moartea sa, la vârsta de 64 de ani, a şocat lumea fotbalului şi societatea italiană, care avea o mare admiraţie pentru Paolo Rossi, un om umil, simpatic şi autentic, care după retragere a început o carieră de comentator de televiziune, la diferite posturi italiene.

"Paolo este un erou naţional, care a a reuşit să unească întreaga naţiune în urmă cu 40 de ani şi continuă să o facă şi acum, când nu mai este, cu atât de mulţi fani şi pasionaţi care îşi amintesc de el cu drag. În fotbalul italian şi mondial, Paolo a dat foarte mult, aşa că este o recunoaştere meritată", a adăugat văduva sa.

În luna august, Asociaţia fotbaliştilor italieni (AIC) a creat premiul Paolo Rossi pentru cel mai bun marcator din Serie A, al cărui prim câştigător a fost portughezul Cristiano Ronaldo, autorul a 29 de goluri în sezonul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.