Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştafeta combinată a României a câştigat medalia de argint la 4x100 m liber, la CE de înot pentru juniori de la Otopeni

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam David Popovici inot

Ştafetă combinată a României, compusă din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, a obţinut, miercuri, medalia de argint în finala probei de 4x100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de înot pentru juniori care se desfăşoară în aceste zile la Otopeni.

Ştafeta României, care intrase în ultimul act cu al şaselea timp din calificări, a încheiat pe locul 2 cu timpul de 3 min 29 sec 35/100, după Ungaria, care a terminat în 3 min 28 sec 83/100. Sportivii români au condus mare parte din cursă, însă au pierdut medalia de aur pe ultima sută de metri, potrivit Agerpres.

Medalia de bronz a revenit ştafetei din Polonia cu 3 min 29 sec 85/100.

În sesiunea de dimineaţă, ştafeta combinată a României a obţinut calificarea într-o altă componenţă: David Popovici, Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda.

Tot miercuri seara, Bianca Costea s-a calificat în finala probei de 50 m liber feminin cu timpul de 25 sec 51/100, al treilea al semifinalelor. Cea de-a doua reprezentantă a României în această probă, Anastasia Bako, s-a oprit în semifinale, obţinând penultimul timp ( 26 sec 18/100).

Delegaţia României a câştigat până acum trei medalii la CE de înot pentru juniori de la Otopeni: două de aur prin ştafeta masculină 4x100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, şi prin David Popovici în proba de 200 m liber şi una de argint prin ştafeta mixtă de 4x100 m liber David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu.

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.