Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ştafeta flăcării olimpice a debutat la Fukushima, fără spectatori

www.prototech.no
Flacara olimpica

Ştafeta flăcării olimpice pentru Jocurile de la Tokyo, amânată pentru anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a debutat joi la Fukushima (nord-estul Japoniei), în absenţa publicului, în timp ce organizatorii se străduiesc să risipească neliniştile populaţiei reticente, informează AFP, potrivit Agerpres.

Torţa metalică de culoare roz-aurie, al cărei vârf are forma unei flori de cireş, a fost aprinsă în cursul dimineţii în interiorul simbolicului complex sportiv J-Village, care a servit drept bază pentru operaţiunile de salvare după catastrofa nucleară din 11 martie 2011, consecutivă unui seism şi un tsunami.

 



Cu ocazia ceremoniei de lansare a ştafetei, preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a afirmat că speră ca flacăra olimpică să fie "o rază de lumină la capătul tunelului".

"Această mică flacără nu şi-a pierdut speranţa şi a aşteptat această zi ca un mugur de cireş pe punctul de a înflori", a adăugat aceasta.

Citește și: BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-Sindicalistul ȘEICARU și polițiștii Secției 16 au urmărit UMILIREA victimei

 



Ştafeta flăcării olimpice va fi foarte diferită faţă de ediţiile precedente, spectatorii vor trebui să poarte mască şi nu vor avea dreptul să aclame. De asemenea, ei nu au putut asista la ceremonia de plecare şi la pe parcursul primului tronson.

 



Dar publicul va putea apoi urmări parcursul flăcării, care va trece prin 47 de departamente în Japonia, înainte de ajunge la Stadionul naţional din Tokyo pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 23 iulie.

Flacăra se află în Japonia de anul trecut, când organizatorii efectuat ultimele pregătiri pentru ştafetă în momentul în care Jocurile au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

 



Un an mai târziu, situaţia sanitară a rămas în continuare preocupantă, în ciuda primelor vaccinuri, iar responsabilii olimpici se confruntă cu scepticismul şi neliniştea populaţiei japoneze.

Spectatorii veniţi din străinătate nu vor avea dreptul să asiste la Jocuri, fiind posibilă şi impunerea unor limite pentru populaţia niponă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.