DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BREAKING! URINA pe VICTIMA sa și STRIGA 'Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?'-Sindicalistul ȘEICARU și polițiștii Secției 16 au urmărit UMILIREA victimei

Politia Română
politia

Filmul operațiunii clandestine de tortură și umilire a doi tineri de către sindicalistul MAI Viorel Șeicaru și alți șase angajați operativi ai Secției 16 din Capitală scoate la iveală detalii șocante despre setea cu care cel puțin liderul de grup, Viorel Șeicaru, dar și alți doi angajați ai poliției au lovit și umilit una dintre victime.

În aceeași notă iese la iveală și actul vădit de răzbunare exercitate angajați ai autorității care ar trebui să apere cetățeanul român, pentru un banal reproș verbal, aparent și justificat.

STIRIPESURSE prezintă în exclusivitate dedesubturile din dosarul de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal a doi tineri din Capitală, la finele lunii august 2020, de către șapte agenți de poliție aflați în exercițiul funcțiunii.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

Cei șapte sunt parțial liberi, cu măsura controlului judiciar, iar cei mai efervescenți dintre ei plasați în arest la domiciliu de către un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București.

Este de menționat că cei trei polițiști care au bătut cu bestialitate victima dusă pe un câmp, departe de oricare posibilitate de a se salva „măcelului”, au fost inițial arestați preventiv de către un alt magistrat de la Tribunalul București.

Polițist „fără pată” către victimă - „Du-te-n .... mea”

La momentul judecării propunerii de arestare liderul sindical din MAI Viorel Șeicaru s-a prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți drept un personaj „fără pată” în 20 de ani de carieră și a motivat faptele deduse judecății pe fondul agresării verbale de către cele două victime.

În contrapondere judecătorul de la Tribunal a avut acces total la probele din dosar și a stabilit că afirmațiile lui Șeicaru nu au nicio valoare, le-a înlăturat și a dispus arestarea sa preventivă.

„Potrivit persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț, polițiștii respectivi verificau un bărbat, aparent pe motivul că nu purta mască de protecție în contextul epidemiei SARS — COV2.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta - Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că 'va face balamuc'

Sesizând că, la rândul lor, polițiștii nu purtau mască de protecție, atât Ghiorghe Mihai Ionuț cât și prietenul său Gheorghe Teodor le-au atras atenția cu privire la acest aspect.

Ghiorghe Mihai Ionuț a subliniat că unul dintre polițiști, „în vârstă de cca. 40 - 40 și ceva de ani, l-a înjurat „du-te-n .... mea”, întrebându-1 „cine ești bă, tu de te bagi?”.

Persoana vătămată a recunoscut că i-a răspuns polițistului într-un mod similar, înjurându-l. Coroborând semnalmentele furnizate de persoana vătămată cu datele de identificare ale agenților anterior enumerați și cu declarațiile martorilor audiați, a fost identificat acest polițist ca fiind agentul șef Șeicaru Viorel”, se arată în dosarul de anchetă.

În jurul celor două persoane vătămate s-au adunat mai mulți polițiști care i-au imobilizat la sol și încătușat pe Ghiorghe Mihai Ionuț și pe Gheorghe Teodor.

Aceștia doi au subliniat că niciunul dintre polițiști nu s-a legitimat și nici nu le-au solicitat datele sau documentele de identitate.

Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

Potrivit rapoartelor privind activitățile efectuate în noaptea de 31.08/01.09.2020 la nivelul Secției 16 Poliție, Ghiorghe Mihai Ionuț și Gheorghe Teodor Nicolae nu figurează ca fiind legitimați de vreun agent”, se mai arată în dosar.

Gazați ca la 10 August...

„Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan.

Apoi agentul șef Șeicaru Viorel, „a deschis portiera stângă a mașinii” și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-1 singur în mașină, cu geamurile ridicate.

După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului.

Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț.

Pe drum, Ghiorghe Mihai Ionuț i-a întrebat pe polițiști la ce secție de poliție urmau să îl ducă, însă nu a primit niciun răspuns. întrucât îl usturau puternic ochii de la spray-ul iritant lacrimogen, Ghiorghe Mihai Ionuț nu a putut descrie cu exactitate traseul urmat de autospeciala de poliție, însă a realizat că șoferul conducea „pe drumul spre Ferentari”, se mai arată în documentele intrate în posesie.

Citește și: BREAKING SURSE Cum a SCĂPAT la MUSTAȚĂ de dosar penal un martor din dosarul Elenei Udrea - După ZECE ani își amintea lucrurile 'mai bine' decât când au avut loc

„Frăgezit” în drum spre câmp - „Vezi mă cu cine te pui?”

„La un moment dat, autovehiculul s-a oprit și polițiștii l-au scos pe Ghiorghe Mihai lonuț din mașină, ocazie cu care acesta a observat că se aflau pe un teren viran, descris de persoana vătămată ca fiind un câmp.

La fața locului au oprit și autospecialele în care se aflau agenții Șeicaru Viorel, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin, farurile autovehiculelor fiind lăsate pornite.

Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că a fost înjurat din nou de polițistul care anterior îi pulverizase spray lacrimogen, mai exact Șeicaru Viorel.

Apoi, agentul care îl ținea de brațul drept, mai exact „un polițist înalt și blond”, l-a lovit pe Ghiorghe Mihai lonuț cu pumnul în zona coastelor, spunându-i ceva de genul vezi, mă, cu cine te pui?”.

Semnalmentele menționate corespund celor ale lui Nine Dorin, cu atât mai mult cu cât din analiza planșelor fotografice atașate la dosar rezultă că singurul agent cu părul blond dintre cei avuți în vedere este tocmai Nine Dorin.

În continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tomfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”, au mai scris anchetatorii în dosar pe baza probelor obținute.

Citește și: 'Fă... ce le zic eu?'/'...mă, jegule nesimţit' -Dialogul CULT dintre iubitul Ioanei Băsescu, devenit INFORMATOR DNA și fiica fostului președinte, reținut de CAB

Acte de tortură pentru un rând de ....scuze

„Edificatoare este modalitatea în care Ghiorghe Mihai lonuț a descris momentele agresiunii, mai exact: „mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor.

Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi.

Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze.

Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia”, au mai notat anchetatorii în dosar.

„Vezi mă ce poate să facă Poliția Română?”

„În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp „vezi, mă, ce poate să facă poliția română?”.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

Întrucât persoanei vătămate începuse să îi sune telefonul, Șeicaru Viorel i-a scos telefonul din buzunar, telefon pe care l-a aruncat în vegetație, în apropierea unei căi ferate din zonă.

Totodată, dintr-un buzunar i-a mai scos și un pachet cu tutun, pe care i l-a vărsat peste față, după care toți polițiștii s-au urcat în mașinile cu care veniseră, lăsându-l pe Ghiorghe Mihai lonuț singur pe acel teren viran”, potrivit datelor din cazul ajuns la instanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.