Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Staff-ul tehnic al naţionalei Nigeriei a fost demis după ratarea calificării la Cupa Mondială 2022

img.fifa.com
Cupa Mondială

Augustine Eguavoen a demisionat din funcţia de director tehnic al Federaţiei nigeriene de fotbal (NFF), iar întregul staff tehnic al echipei naţionale a fost demis după ratarea calificării la Cupa Mondială 2022, informează Reuters.

Nigeria a fost eliminată surprinzător de Ghana din cauza regulii golurilor marcate în deplasare. Nigeria se calificase la şase din precedentele şapte Mondiale, începând cu ediţia din 1994 din Statele Unite, potrivit Agerpres.

"Directorul tehnic Augustine Eguavoen a demisionat din funcţie cu efect imediat. În acelaşi timp, NFF a concediat cu efect imediat întregul staff tehnic al echipei naţionale", a indicat joi NFF într-un comunicat.

"O nouă echipă tehnică va fi anunţată după o analiză adecvată şi va avea misiunea de a-i revigora pe Super Vulturi pentru a face faţă provocărilor viitoare în mod corespunzător", a adăugat federaţia.

Staff-ul tehnic era alcătuit din foştii internaţionali nigerieni Emmanuel Amunike, Joseph Yobo şi Salisu Yusuf.

La începutul lui februarie, NFF anunţa că îl menţine ca selecţioner interimar pe Eguavoen, care va fi ajutat de fostul internaţional Emmanuel Amunike, după evoluţia bună de la Cupa Africii pe Naţiuni. Nigeria a ajuns în optimile de finală ale turneului final din Camerun, fiind eliminată în această fază de Tunisia (0-1).

NFF preciza atunci că selecţionata ''Super Vulturilor'' va fi condusă sub formă de interimat de Eguavoen, în timp ce Emmanuel Amunike, fost selecţioner Under 20, va fi secundul lui. Amunike ar fi urmat să preia după un timp rolul de selecţioner al Nigeriei.

După CAN 2022, portughezul Jose Peseiro, fostul antrenor al Rapidului, urma să-l înlocuiască pe Eguavoen, dar NFF a revenit asupra planului său după ce Nigeria a ajuns în optimile de finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.