Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stanciu: 2023 a fost cel mai bun an al carierei datorită calificării cu naţionala la Campionatul European

prosport.ro
Nicolae Stanciu

Căpitanul naţionalei Nicolae Stanciu se bucură acasă, la Alba Iulia, de ultimele zile de pauză până la intrarea în cantonament cu echipa de club. El a primit trofeul „Golul Anului 2023”, câştigat în urma votului fanilor şi a povestit ce înseamnă calificarea la Campionatul European.

Cel mai frumos gol al anului, aşa cum au votat fanii, a fost cel marcat de Stanciu, din lovitură liberă, în partida cu Andorra, din preliminariile EURO 2024, potrivit news.ro.

„Mă bucur că reuşita mea a fost votată golul anului, este pentru a treia oară când se întâmplă acest lucru, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat”, a spus mijlocaşul naţionalei.

Într-un interviu FRF.tv, Nicolae Stanciu a dezvăluit ce înseamnă pentru el calificarea la EURO 2024, cum l-a schimbat rolul de tată, ce mesaj i-a transmis lui Radu Drăguşin după transferul la Tottenham şi spune că în succesul tricolorilor „comunicarea e cheia, relaţia bună între noi, vorbim despre orice, luăm deciziile împreună ca să fie bine pentru întreg grupul”.

”Anul 2023 a fost cel mai bun din carieră datorită acestei calificări. A fost singurul meu obiectiv. Am reuşit o performanţă istorică, nu am pierdut niciun meci. Văd că multă lume iubeşte naţionala şi sper să facem ceva frumos la Euro. Mai am timp două-trei zile de relaxare şi îmi petrec timpul cu soţia şi fetele, pentru că apoi iar voi fi departe de ele”, a spus el.

 

Şi rolul de tată şi cel de căpitan al României este la fel de frumos: ”Este o responsabilitate să fiu tată, mi-am dorit, iar să fiu căpitan este minunat, este visul fiecărui fotbalist. De când s-au născut fetele am răbdare, sunt calm şi orice vor ele să facă sunt dispus să le ajut şi să le arăt cât de mult sunt iubite şi ce înseamnă pentru mine”.

Stanciu a analizat grupa de la Campionatul European, a explicat că îşi dorea să întâlnească Italia şi Portugalia la turneul final, deoarece nu a jucat niciodată împotriva acestor echipe. Stanciu nu ar mai vrea să joace cu Israel la Euro-2024 şi spune că primul obiectiv al naţionalei României este să treacă de grupă. ”Cred că este o grupă accesibilă”, a completat Stanciu.

El a vorbit şi despre campionatul din Arabia Saudită: „Când am jucat cu Al-Hilal am crezut că joc în Liga Campionilor”.

”Cred că este extraordinar pentru fotbalul nostru, i-am trimis un mesaj, l-am felicitat, i-am spus să rămână la fel. Sunt convins că va face faţă şi se va impune ca titular la Tottenham. Cred că trebuie să fie un exemplu pentru cei tineri”, a spus Stanciu, referindu-se la transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham.

Stanciu a vorbit şi despre tatuaje, subliniind că şi-a făcut unul cu drapelul României, care este printre preferatele lui.„Mi-am făcut un tatuaj cu drapelul naţional acum un an şi jumătate, este unul dintre preferatele mele. Ţi-am dat tot şi încă puţin! scrie lângă tatuaj. Eu mi-am făcut primul tatuaj la 15-16 ani, a avut o însemnătate imensă pentru mine, atunci s-a născut fratele meu mai mic. Mi-am tatuat numele lui, iar apoi restul au venit natural. Şi tatuajul cu bunica a fost printre primele, am numele fetelor pe mână, iniţiala soţiei, fratele, sora şi cel cu drapelul României”, a spus Stanciu.

Căpitanul naţionalei a mulţumit fanilor pentru sprijin şi a precizat că aşteaptă cu nerăbdare să înceapă Campionatul European de fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.