Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Standard&Poor's reconfirma rating-ul de tara al Romaniei aferent datoriei guvernamentale

economie_romania

Agenția de rating Standard&Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt în valută și în moneda locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă stabilă, informează Ministerul Finanțelor Publice, printr-un comunicat remis, vineri.

Conform agenției, menținerea rating-ului României se datorează în primul rând așteptărilor pozitive privind creșterea economică în medie de 2,7% în perioada 2014-2017, continuării procesului de consolidare fiscală și scăderii gradului de îndatorare externă a României.

Totodată, agenția consideră că în anul 2014 România își va îndeplini ținta de deficit bugetar de 2,2% din PIB, iar nivelul datoriei publice va continua să se mențină sub 40% în următorii trei ani.

În ceea privește riscurile potențiale generate de situația geopolitică actuală, agenția consideră că acestea sunt reduse, având în vedere nivelul scăzut al relațiilor de natură economică și comercială ale României cu Rusia și Ucraina.

Continuarea procesului de consolidare fiscală, a reformelor finanțelor publice și a restructurării întreprinderilor de stat în perioada următoare ar putea conduce la acțiuni de îmbunătățire a rating-ului acordat României de către Standard&Poor's, menționează comunicatul.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.