Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Stânga 232, Dreapta 225: începe 'măcelul' în Parlament

majoritate

Forțele de stânga sunt mai aproape de majoritate în Parlament decât coaliția dreptei, instalarea guvernului fiind momentan deschisă oricărui rezultat.

PSD și Pro România adună 232 de voturi, iar PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP si minoritățile contează pe 225 de voturi pentru instalarea guvernului Ludovic Orban. Nicio tabără nu are majoritatea de 233 de voturi.

În tabăra pro-guvern un dezavantaj este că nu mai au semnăturile de la moțiunea de cenzură și se bazează doar pe angajamente verbale, au zis surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO. În același timp, sursele citate spun că în PSD sunt parlamentari dispuși să voteze și că Pro România nu este complet ermetică. De asemenea, liberalii și-au mai securizat voturi din grupul neafiliaților. 'Greul a fost la moțiunea de cenzură. Acum sunt mai mulți care vor să stea la masă. Negociem mai ușor”, au spus surse din conducerea PNL.

Între timp, PSD a pregătit un 'măcel' la audierea miniștrilor în comisiile parlamentare. Social-democrații vor să-și convingă colegii tentați să voteze guvernul că echipa PNL nu este pregătită să meargă la Palatul Victoria. PSD vrea audieri-maraton (marți, miercuri, joi) și un vot pentru guvern săptămâna viitoare. Cu majoritate în conducerea Parlamentului, PSD are prima șansă să-și impună planul.

'La moțiunea de cenzură, când am intrat în sală, erau șanse 50-50. Acum PNL e în spate”, a zis un ministru demis al PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.