Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stângă (PNL Galaţi):PSD pregăteşte un nou act normativ, în regim de urgenţă, pentru atacarea pilonului II de pensii

PNL

Liberalii gălăţeni vor distribui în judeţ, începând din această săptămână, 45.000 de pliante în cadrul campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pilonul II de pensii, a declarat, luni, senatorul PNL George Stângă, preşedintele PNL Galaţi. 

Conform acestuia, PSD pregăteşte un nou act normativ, în regim de urgenţă, prin care se doreşte ca toţi cei care contribuie la pilonul II de pensii să depună o cerere prin care să reconfirme acest lucru, în caz contrar banii lor din conturi fiind viraţi în pilonul I de pensii, iar pentru a preveni acest nou "abuz", liberalii au lansat o campanie de informare a contribuabililor. 

"Facem această campanie, pentru că, din ce ştim noi, pe surse, PSD pregăteşte un nou atac, un nou act normativ, în regim de urgenţă, prin care se doreşte ca toţi cei care contribuie acum la pilonul II de pensii să depună o cerere prin care să reconfirme acest lucru. În momentul în care nu cunoşti subiectul şi nu ai depus această cerere se consideră că ai optat obligatoriu pentru pilonul I de pensii. De aceea vrem să le spunem cetăţenilor cum stau lucrurile cu pilonul I şi pilonul II astfel încât în momentul în care va fi dat publicităţii acest act normativ, dumnealor să-şi facă opţiunea. Dacă vor pilonul I, nu avem nimic împotrivă, dar să o facă în cunoştinţă de cauză", a spus Stângă, potrivit agerpres.ro

Liberalul a mai spus că necesitatea acestei campanii de informare a apărut şi după ce în Programul Legislativ al Guvernului României pentru anul 2018 a apărut şi varianta suspendării contribuţiei pentru pilonul II în perioada 1.07-31.12 2018. 

"Avem aici Programul Legislativ al Guvernului României pentru perioada mai-decembrie 2018, iar la pagina 45 avem o referire la pilonul II prin care se doreşte suspendarea contribuţiei pentru pilonul II în perioada 1.07-31.12 2018. Ceea ce vrea să facă acum PSD este efectiv un furt din buzunarul românilor. Eu mi-am verificat contribuţiile şi am undeva la 18.000 lei în cont, iar PSD vrea să îmi fure aceşti bani. Mi-i ia de la pilonul II şi mi-i duce la pilonul I, acolo unde nu voi şti niciodată ce se întâmplă cu ei. Eu nu-mi doresc ca aşa ceva să se întâmple. Din acest motiv am pornit această campanie amplă de informare şi conştientizare a cetăţenilor. Vom avea acţiuni stradale, le vom înmâna gălăţenilor pliante pentru a vedea ce se întâmplă cu pilonul I, ce se întâmplă cu pilonul II şi pentru a conştientiza faptul că aici vorbim de viitorul lor şi chiar nu facem politică", a precizat senatorul PNL. 

Liderul PNL Galaţi a mai spus că, prin aceste acţiuni, PSD doreşte să pună mâna pe cele 9 miliarde de euro (4,5% din PIB), banii privaţi ai românilor care muncesc astăzi în România, şi care s-au acumulat în cei zece ani de când a luat fiinţă pilonul II de pensii. 

"De fapt, PSD doreşte să pună mâna pe cele 9 miliarde de euro aflate în conturile românilor, acumulate în cei zece ani de la înfiinţarea pilonului II şi să-i transfere la bugetul de stat, din cauza deficitului financiar în care se află ţara la momentul actual", a afirmat Stângă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.