Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de alertă în Ucraina: O dronă de atac rusească a zburat pe deasupra unei centrale nucleare (Energoatom)

iranintl.com
drona iran

Una dintre dronele lansate de Rusia în noul atac aerian asupra infrastructurilor energetice ucrainene în noaptea de duminică spre luni a survolat centrala nucleară din regiunea Nikolaev, a anunţat operatorul centralelor atomoelectrice din Ucraina, compania Energoatom, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit Agerpres.

''Noaptea aceasta, 19 decembrie, la ora 00:46, a fost înregistrată o dronă kamikaze (de producţie iraniană) Shahed survolând teritoriul centralei nucleare din sudul Ucrainei, în proximitatea instalaţiei nucleare'', ceea ce ''reprezintă o încălcare absolut inacceptabilă a securităţii nucleare şi radiologice'', semnalează Energotaom.

Drona la care face referire compania ucraineană este una dintre cele 35 de astfel de arme folosite în raidul rusesc efectuat noaptea trecută asupra unor infrastructuri energetice ucrainene. Potrivit autorităţilor de la Kiev, 30 dintre aceste drone au fost doborâte.

Cu toate acestea, raidul rusesc a provocat din nou întreruperi majore în alimentarea cu energie în capitală şi în alte zece regiuni ale Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.