Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STARE DE URGENȚĂ DECRETATĂ în Florida și Caraibe: Uragan de categoria 5 o să lovească cu o viteză de peste 260 de kilometri pe oră

NASA
uragan

Uraganul Dorian, care urmează să ajungă în Insulele Bahamas cu ploi torențiale și vâturi devastatoare, a fost încadrat de către meteorologi la categoria 5, cea mai severă, au anunțat duminică autoritățile americane, citate de BBC, potrivit Mediafax. Meteorologii au avertizat că uraganul ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane și a distrus 63.000 de case în 1992.

Citește și: Se strigă 'Trădare!' în ALDE: șef județean aruncă în aer partidul .

Furtuna „extrem de periculoasă” ar urma să ajungă în Insulele Bahamas duminică, au anunțat reprezentanții Centrului Național pentru Uragane (NHC) din Statele Unite. Uraganul se mișcă cu aproximativ 13 kilometri pe oră și având vânturi de peste 260 de kilometri pe oră.

Meteorologii se așteaptă ca uraganul Dorian să ajungă în partea de est la mijlocul săptămânii viitoare, afectând și statele americane Georgia și Carolina de Sud.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel cetățenilor să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.