Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgență decretată de Joe Biden în California: furtuna face prăpăd; cel puțin 19 persoane au murit - VIDEO

joe biden lege

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat starea de urgență în statul California, în condițiile în care ultima dintr-o succesiune de furtuni a provocat inundații puternice în regiuni deja inundate și a amenințat cu căderi de zăpadă de până la doi metri.

Ultimul buletin meteorologic arată că urmează o perioadă cu "ploi abundente la altitudini mai mici, ninsori semnificative în munți și vânturi puternice", iar luni se așteaptă un alt val de umiditate din Pacific", a anunțat Serviciul Național de Meteorologie (NWS). Acesta a prezis "inundații dezastruoase" în valea inferioară a râului Salinas, o regiune agricolă cheie la sud de Golful San Francisco.

Sâmbătă seara târziu, Biden "a declarat că există un dezastru major în statul California și a ordonat acordarea de ajutor federal pentru a suplimenta eforturile de redresare ale statului, triburilor și autorităților locale în zonele afectate de furtuni de iarnă puternice, inundații, alunecări de teren și alunecări de teren", a precizat Casa Albă într-un comunicat. „Asistența poate include subvenții pentru locuințe temporare și reparații la domiciliu, împrumuturi cu costuri reduse pentru a acoperi pierderile de proprietăți neasigurate și alte programe pentru a ajuta persoanele fizice și proprietarii de afaceri să se recupereze de pe urma efectelor dezastrului", se mai arată în comunicat. "Finanțarea federală este, de asemenea, disponibilă pentru guvernele de stat, tribale și locale eligibile și pentru anumite organizații private non-profit, pe o bază de împărțire a costurilor, pentru lucrări de urgență în comitatele Merced, Sacramento și Santa Cruz”, arată comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.