Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stare de urgență în Jamaica din cauza violenței

Twitter
stare de urgenta

Autoritățile din Jamaica au decis să impună starea de urgență în cea mai mare parte a țării din cauza numărului mare de infracțiuni violente. Liderii țării au susținut că au luat decizia privind starea de urgență deoarece cetățenii trebuie să aibă un Crăciun liniștit.

Starea de urgență a fost declarată în Jamaica pentru a lupta împotriva criminalității violente, a anunțat miercuri premierul țării insulare, Andrew Holness, într-un discurs public.

„Toți jamaicanii ar trebui să se poată bucura de perioada Crăciunului fără amenințarea violenței. Ne confruntăm cu amenințări criminale cu adevărat grave și trebuie să folosim toate puterile de care dispunem", a declarat Holness, potrivit CNN.

Starea de urgență va fi aplicată în nouă din cele 14 regiuni ale țării, printre care Clarendon, Saint Catherine, Westmoreland, Hanover și părți din Kingston, Saint Andrew, Saint Ann și Saint James, în care se află populara destinație turistică Montego Bay.

Starea de urgență le permite autorităților să aresteze persoane și să percheziționeze clădiri fără mandat.

„Trebuie să ne asigurăm că rata de omucideri și nivelul de violență cu care se confruntă zilnic cetățenii nu ajung în punctul în care amenință să prăbușească statul", a mai spus Holness în discursul său.

Jamaica are una dintre cele mai ridicate rate de omucideri din Caraibe și a mai impus starea de asediu asupra unor zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.