Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de urgenţă nu va mai fi extinsă în Cehia după 11 aprilie, asigură premierul ceh

FILIP SINGER/epa
Andrej Babis

Starea de urgenţă impusă în contextul pandemiei de coronavirus nu va fi mai fi extinsă în Republica Cehă după 11 aprilie, a declarat premierul ceh Andrej Babis într-un interviu pentru site-ul de ştiri tn.cz, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Restricţiile asupra călătoriilor între regiunile ţării şi interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii nu vor mai fi în vigoare, a spus Babis, citat de agenţia de presă CTK.

La ora actuală, locuitorii Cehiei pot ieşi din cartierele în care locuiesc doar în circumstanţe excepţionale.

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA - Afirmă că ei nu fac parte din organul judiciar și vrea ANULAREA actelor lor în cazul de mare corupție

Starea de urgenţă a fost introdusă în Republica Cehă încă pe 5 octombrie şi de atunci a fost extinsă de mai multe ori. Guvernul lui Babis a vrut ca aceasta să dureze până pe 27 aprilie, însă parlamentul a acceptat prelungirea stării de urgenţă doar până pe 11 aprilie.

În martie, Republica Cehă a înregistrat aproape 5.800 de decese cauzate de COVID-19, mai multe decât s-au înregistrat până atunci în orice altă lună de pandemie.

Cehia, ţară cu circa 10,7 milioane de locuitori, rămâne una dintre cele mai afectate de noul tip de coronavirus ţară din Uniunea Europeană (UE), însă numărul de contaminări scade treptat la nivel naţional. În timpul ultimei săptămâni, ţara a înregistrat în medie în jur de 5.500 de noi infectări în fiecare zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.