Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea de urgență, prelungită în Moldova pentru 60 de zile

Twitter
stare de urgenta

Dorin Recean: „Guvernul va avea pârghiile necesare pentru asigurarea păcii, securității și bunăstării cetățenilor”

Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 5 aprilie. În plenul Legislativului, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, aprovizionarea Moldovei cu energie electrică, precum și acțiunile de sabotaj din justiție, care amplifică tentativele de destabilizare în țară și creează impedimente în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Prelungirea stării de urgență este un instrument constituțional necesar, pentru că ne confruntăm, în continuare, cu elemente ale unui război hibrid al Rusiei împotriva Republicii Moldova, care este ajutat într-un fel sau altul de gruparea pentru hoție și război, care are o misiune clară - să destabilizeze situația și să creeze haos. Moldova, instituțiile statului vor face față acestor provocări, iar cei care participă, organizează și incită la astfel de provocări, trebuie să știe că vor fi până la urmă pedepsiți”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean de la tribuna Legislativului.

De asemenea, șeful Executivului a menționat că starea de urgență va oferi Guvernului pârghiile necesare pentru asigurarea păcii, securității și bunăstării cetățenilor, fără a le încălca drepturile fundamentale.

„Măsurile luate în Comisia pentru Situații Excepționale au vizat gestionarea crizei umanitare și a celei energetice, precum și a amenințărilor hibride, având însă permanent în atenție și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cetățenii noștri. Guvernul și instituțiile statului vor continua să asigure pacea și liniștea în societate și să muncească la recuperarea economică a țării”, a punctat premierul Dorin Recean.

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat marți, 28 martie, Dispoziția privind necesitatea de prelungire a stării de urgență, iar în ședința din 29 martie a Executivului a fost aprobat un proiect de Hotărâre în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.