Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starea sănătăţii lui Aleksei Navalnîi este 'satisfăcătoare', potrivit serviciului penitenciar rus

Twitter
Alexei Navalnîi

Sănătatea lui Aleksei Navalnîi este "satisfăcătoare", a declarat Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN), a doua zi după alerta lansată de apropiaţi ai opozantului rus, care afirmă că starea sănătăţii acestuia s-a deteriorat după sosirea sa în această colonie penitenciară, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"În 24 martie, examinări medicale au fost efectuate la cererea deţinuţilor", a indicat filiala FSIN din regiunea Vladimir (nord-est de Moscova) pentru agenţiile de presă ruse, adăugând că starea sănătăţii lui Aleksei Navalnîi a fost "considerată stabilă şi satisfăcătoare".

Condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă datând din 2014, Navalnîi - cel mai virulent critic din partea opoziţiei ruse la adresa preşedintelui Vladimir Putin - este încarcerat de la începutul lunii martie într-o colonie penitenciară de la periferia oraşului Pokrov, situat la aproximativ 100 km de capitala rusă şi cunoscută ca fiind foarte dură.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Avocata opozantului, Olga Mihailova, a afirmat miercuri că nu a avut acces la Aleksei Navalnîi (44 de ani), adăugând că acesta se plângea de o vreme de "dureri puternice de spate" şi începea să nu-şi mai simtă picioarele, dar că nu i s-a prescris decât Ibuprofen, un antiinflamator obişnuit.

Militantul anticorupţie a supravieţuit anul trecut unei otrăviri cu Noviciok, agent neurotoxic dezvoltat în epoca sovietică, în urma căreia a intrat în comă.

Substanţa respectivă a fost identificată de trei laboratoare europene, dar Moscova a respins întotdeauna aceste concluzii care acreditau teza unei tentative de asasinat orchestrată de puterea rusă.

Revenit în Rusia în ianuarie, după mai multe luni de convalescenţă în Germania, el a fost arestat imediat şi condamnat într-un dosar pe care susţinătorii săi, organizaţii neguvernamentale şi numeroase ţări îl consideră motivat politic.

De la sosirea sa la Pokrov, Navalnîi a descris pe reţelele de socializare condiţiile în care este deţinut, afirmând că viaţa sa cotidiană de deţinut este comparabilă cu cea a unui Stormtrooper (soldat-robot din "Războiul stelelor") din cauza disciplinei rigide de la faţa locului şi comparând colonia cu un "lagăr de concentrare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.