Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Start la donații pentru 'Cumințenia Pământului'

Cumintenia Pamântului

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a anunțat, luni, deschiderea oficială a subscripției naționale pentru cumpărarea operei lui Constantin Brâncuși. Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă care creează cadrul legal pentru ca românii să poată dona banii pentru achiziţionarea sculpturii.

Ministrul Culturii a prezentat datele conturilor deschise la băncile partenere, facilitățile fiscale oferite firmelor și persoanelor fizice.

„Noi am deschis conturile atât în euro cât și în dolari și lei la trezoreria statului și la alte șase bănci comerciale, care au acceptat să lucreze cu noi fără niciun fel de comisioane, fără să aibp avantaje.: BCR, BRD, UNICREDIT, BT, CEC și RF. Conturile sunt afișate pe site-ul Ministerului Cult si pe pagina de internet dedicata "cuminteniapamantului.ro”. Este un efort național pentru un scop unic, de a ajuta statul să păstreze în circuitul public această sculptura a lui Brâncuși. Ministerul culturii a depus primul o sumă de 100 de euro, o sumă simbolică”, a spus ministrul Culturii, informează Digi24.

Persoanele care donează vor beneficia de deducei fiscale.

Vor fi deduceri fiscale care vor fi acordate atât persoanelor juridice cât și persoanelor fizice care vor dona bani. Aceste sume care vor fi donate vor fi considerate cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit. Ele nu sunt asimilate sponsorizărilor, ci sunt doar sume deductibile, ele se vor scădea practic din profitul declarat de persoanele juridice. De asemenea pentru persoanele fizice aceste sume vor fi deductibile la calculul impozitului pe venit”, a spus Vlad Alexandrescu.

Ministrul Culturii a subliniat că nimeni nu este obligat să doneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.