Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajunge pentru a noua oară în fruntea Billboard 200 - Starul country Kenny Chesney face furori

https://tasteofcountry.com/
kenny chesney

Cântăreţul şi compozitorul country Kenny Chesney o obţinut, pentru a noua oară în carieră, clasarea în fruntea Billboard 200, potrivit news.ro.

Albumul „Here and Now” a debutat cu 233.000 de unităţi vândute în Statele Unite în săptămâna încheiată pe 7 mai, potrivit Nielsen Music/ MRC Data. Aceasta este cea mai bună săptămână de vânzări pentru un album country în ultimul an şi jumătate, de la „Cry Pretty” al lui Carrie Underwood.

Acum, Chesney şi Garth Brooks sunt artiştii country cu cele mai multe clasări pe primul loc în topul american al albumelor. Fiecare a înregistrat câte nouă.

„Here and Now”, cu 13,4 milioane de accesări online, este şi primul album country care a ocupat locul întâi în Billboard 200 în aproximativ şase luni. El este al 16-lea album al lui Chesney care ajunge în top 10.

Citește și: Ministerul de Interne: În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

Lansarea-surpriză a colecţiei „Dark Lane Demo Tapes” a lui Drake a făcut ca materialul discografic să debuteze pe locul al doilea în Billboard 200, cu 223.000 de unităţi vândute. Aceasta este a 12-a prezenţă în top 10 a rapperului. Piesele de pe disc au fost accesate online de 269,1 milioane de ori.

Rapperul Lil Baby şi „My Turn” au urcat două locuri în top, până pe trei, după ce albumul a fost vândut în 100.000 de unităţi în a zecea săptămână de top.

DaBaby şi „Blame It On Baby” au coborât două poziţii, până pe patru, cu 48.000 de unităţi vândute în a treia săptămână de la lansare.

Lil Uzi Vert şi „Eternal Atake” au pierdut tot două poziţii, clasându-se pe cinci, cu 45.000 de unităţi vândute în a noua săptămână de la debut, iar The Weeknd şi „After Hours” au coborât de pe locul al patrulea pe al şaselea, cu 44.000 de unităţi vândute în a şaptea săptămână de la debut.

Megan Thee Stallion şi „Suga” au urcat trei locuri în top, până pe şapte, cu 39.000 de unităţi vândute în a noua săptămână de la lansare.

Post Malone şi „Hollywood’s Bleeding” reprezintă cea mai longevivă prezenţă în top 10. Albumul a coborât două poziţii, până pe opt, cu 38.000 de unităţi vândute în a 35-a săptămână de top.

Cântăreaţa rap Doja Cat a urcat zece poziţii cu albumul „Hot Pink”, până pe locul al nouălea. Discul a fost vândut în 37.000 de unităţi în a 26-a săptămână de la lansare, graţie single-ului „Say So” şi unui nou remix.

Bad Bunny şi „YHLQMDLG” s-au clasat pe locul al zecelea, în coborâre trei poziţii, cu 36.000 de unităţi vândute în a zecea săptămână de la debut.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album). Mai nou, sunt incluse accesările audio şi video on demand din YouTube, precum şi vizualizările video de pe Apple Music, Spotify, Tidal şi Vevo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.