Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Starul rus al NHL, Aleksandr Ovecikin, a intrat în colimator pentru susţinerea lui Putin

nhl.com
Alex Ovechkin hochei nhl

Superstarul rus al ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), Aleksandr Ovecikin, care joacă pentru Washington Capitals, este sub tirul criticilor în Statele Unite pentru susţinerea sa faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Ovecikin, în vârstă de 36 de ani, este una din legendele ligii nord-americane de hochei pe gheaţă, un erou pentru fanii lui Washington Capitals, de la câştigarea Cupei Stanley în 2018.

De când ţara sa, Rusia, a lansat o acţiune militară contra Ucrainei săptămâna trecută, Ovecikin este în centrul atenţiei. Originar din Moscova, hocheistul nu şi-a ascuns niciodată susţinerea pentru Putin, mergând chiar până la lansarea unui site web "PutinTeam" în 2017, care îi îndemna pe compatrioţii săi să se unească în spatele liderului rus.

"Eu sunt convins că suntem mulţi cei care îl susţinem pe Vladimir Putin. Haideţi să ne unim şi arătăm tuturor o Rusie puternică!", a scris acesta.

Însă chiar dacă poza sa de profil pe Instagram îl înfăţişa alături de liderul rus, un mare amator de hochei, el a apărut mai rezervat într-o conferinţă de presă pe 24 februarie, la câteva ore după invazia rusă în Ucraina.

"Vă rog, fără război. Puţin contează cine este în război, Rusia, Ucraina sau alte ţări. Eu cred că trebuie să trăim în pace", a spus jucătorul, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.