DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Statele membre UE au agreat programul de lucru pentru Centrele Europene de Inovare Digitală pentru următorii 3 ani

tehnologie

Statele membre UE au agreat vineri, 15 octombrie, în cadrul primei reuniuni a Comitetului pentru Programul Europa Digitală, programul de lucru pentru Centrele Europene de Inovare Digitală (European Digital Innovation Hubs - EDIH) pentru următorii 3 ani, a anunţat, luni, Autoritatea pentru Digitalizarea României.

La nivel naţional, în urma evaluării realizate în 2020, 12 centre de inovare digitală din cele 8 regiuni ale ţării au fost selectate să participe la competiţia europeană pentru a deveni membre ale reţelei EDIH. Primul apel este programat pentru luna noiembrie 2021, iar în cazul în care aplicaţiile vor îndeplini condiţiile tehnice, contractele de finanţare vor fi semnate în cursul anului 2022, potrivit Agerpres.ro.

"Adoptarea programului de lucru reprezintă un pas esenţial pentru atingerea obiectivelor incluse în Programul Europa Digitală, stabilind un calendar al activităţilor şi bugetul necesar. Comisia Europeană va pune la dispoziţie 321,2 milioane euro pentru înfiinţarea unei reţele europene de centre de inovare digitală, care să sprijine sectorul public şi mediul privat în procesul de tranziţie către o economie digitalizată la cel mai înalt nivel. Peste 14 milioane de euro vor reveni centrelor din România. Având în vedere impactul major pe care centrele de inovare digitală îl vor avea în accelerarea tranziţiei digitale, este important ca reţeaua europeană să fie înfiinţată rapid astfel încât centrele de inovare digitală să îşi înceapă activitatea şi să poată oferi servicii utile pentru companii şi instituţii publice", a declarat Octavian Oprea, preşedintele ADR.

Sprijinul financiar oferit prin Programul Europa Digitală pentru centrele de inovare digitală din România ajunge la un total de 14,5 milioane de euro pentru primii 3 ani. Această finanţare va putea fi completată prin Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021 - 2027 (POCIDIF), care va fi aprobat de Comisia Europeană în perioada următoare.

În plus, Comisia Europeană a alocat 4 milioane de euro pentru crearea Acceleratorului de Transformare Digitală (Digital Transformation Accelerator), o structură care va susţine centrele de inovare digitală prin crearea unui spaţiu de instruire, colaborare şi conectare a iniţiativelor relevante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.