Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite ale Americii susțin teoria unor grupări externe în cazul atacurilor ucigașe din Sri Lanka

Twitter
explozie atentat biserica Sri Lanka

Scara şi complexitatea atacurilor de duminică din Sri Lanka, soldate cu 359 de morţi, arată că cel mai probabil a fost implicată o grupare externă precum ISIS, a afirmat ambasadoarea SUA, Alaina Teplitz, scrie Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Germanul Manfred Weber este aproape necunoscut în țara sa: doar 26% dintre germani știu cine este el

„Dacă ne uităm la scara atacurilor, la nivelul de complexitate şi de coordonare, nu este implauzibil să ne gândim că există legături străine”, a declarat Teplitz.

„Investigarea acestor posibile legături va face parte din investigaţii”, a precizat ea.

Teplitz a informat că FBI şi armata americană susţin investigaţia.

„Speranţa noastră este că după eforturile noastre comune vom găsi pe cei vinovaţi şi pe colaboratorii lor, să găsim legăturile şi să putem preveni ca un astfel de lucru să aibă loc în viitor”, a afirmat Teplitz.

Ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, a confirmat că mulţi dintre atacatori aveau legături internaţionale pentru că au locuit sau au studiat în afară.

„Această grupare de atacatori sinucigaşi, mulţi dintre ei fiind educaţi şi provenind din clasa mijlocie, aşa că sunt independenţi financiar, reprezintă o îngrijorare. Unii dintre ei cred că au studiat în diferite ţări, au diplome, diplome de drept, sunt oameni foarte educaţi”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara, a informat că alte 18 persoane au fost arestate, ducând astfel numărul total al celor reţinuţi la 58. Premierul Ranil Wickremesinghe a avertizat însă că mai mulţi suspecţi, înarmaţi cu dispozitive explozive, se află încă în libertate. Până la nouă oameni implicaţi în atac ar putea fi în libertate, conform unor surse.

Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat că ISIS ar putea fi implicată în atacuri. Gruparea teroristă a revendicat atacurile, însă nu a oferit dovezi privind o implicare directă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.