Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite anunţă noi sancţiuni comerciale după escaladarea violenţei în Myanmar

Yahoo News
Myanmar violențe

Statele Unite au anunţat joi noi sancţiuni comerciale împotriva Myanmarului "ca răspuns la lovitura militară şi la escaladarea violenţei împotriva protestatarilor paşnici", transmite vineri AFP preluat de agerpres.

Ministrul american al comerţului a anunţat într-un comunicat că a impus "noi restricţii la export" şi că a inclus pe lista neagră ministerul de interne şi pe cel al apărării, "responsabile pentru lovitura de stat", precum şi "două entităţi comerciale deţinute şi administrate de ministerul apărării".

Exporturile "sensibile" către Myanmar vor fi supuse unor controale sporite şi condiţii mai aspre.

Aceste noi măsuri se adaugă sancţiunilor financiare deja impuse şefilor juntei militare care au răsturnat pe 1 februarie guvernul liderei civile Aung San Suu Kyi.

"Vom continua să luăm măsuri împotriva juntei", a avertizat într-o postare pe Twitter purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.


Joi, în Myanmar au continuat manifestările care cer revenirea la un regim democratic, după ce miercuri a fost cea mai sângeroasă represiune, cel puţin 38 de persoane fiind ucise de forţele de securitate, potrivit ONU.

"Condamnăm ferm utilizarea violenţei de către forţele de securitate împotriva poporului", a declarat presei Ned Price.

"Cea mai recentă escaladare a violenţei demonstrează dispreţul total al juntei faţă de propriul său popor", "acest lucru este inacceptabil", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, care a promis noi măsuri, în consultare cu aliaţii SUA.

Ned Price a exprimat, de asemenea, îngrijorarea profundă a executivului american cu privire la arestarea jurnaliştilor din Myanmar. "Facem apel la armată să elibereze imediat aceste persoane şi să pună capăt intimidării şi hărţuirii presei", a insistat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.