Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite aprobă un împrumut de 500 de milioane de dolari pentru proiectul petrolier din Bahrain

freepik.com
sua bahrain

Bapco din Bahrain a semnat Carta Cop28 de decarbonizare a petrolului și gazelor, care urmărește să realizeze operațiuni cu zero net până în 2050 și să pună capăt arderii de rutină până în 2030, agbi.com.

Agenția americană de credit la export a aprobat o garanție de împrumut de 500 de milioane de dolari pentru Bapco Energies, susținută de stat din Bahrain.

Consiliul de administrație al Băncii Export-Import a Statelor Unite (Exim) a dat acordul proiectului după ce luna trecută a votat pentru a notifica Congresul despre posibila susținere a extinderii unui zăcământ de petrol și gaze în națiunea din Golf.

JP Morgan a acționat ca aranjator principal pentru împrumut.

Petrolul și gazele continuă să joace un rol esențial în economia Bahrainului, deși se crede că regatul are una dintre cele mai diverse economii din CCG.

Sectorul hidrocarburilor a reprezentat 17,7% din PIB real în 2022 și 68% din veniturile totale ale guvernului în 2021.

Națiunea insulară a căutat finanțare internațională pentru un program de extindere a zăcămintelor de petrol și gaze de 4,2 miliarde de dolari.

Aceasta implică modernizarea infrastructurii existente de câmp, forarea și finalizarea a cel puțin 430 de puțuri noi de petrol și până la 34 de puțuri noi de gaze într-unul dintre cele mai vechi câmpuri de extracție din Orientul Mijlociu.

Toată producția asociată cu proiectul susținut de Exim este de așteptat să fie consumată pe plan intern în Bahrain, ceea ce duce la nicio creștere netă a livrărilor de energie pentru export.

Bapco s-a angajat în favoarea durabilității prin semnarea Cartei de decarbonizare a petrolului și gazelor naturale Cop28, care urmărește să realizeze operațiuni net zero până în 2050 și să pună capăt arderii de rutină până în 2030.

Beneficiile proiectului

„Această tranzacție va sprijini mii de locuri de muncă din SUA și va juca un rol crucial în asigurarea faptului că Bapco Energies este capabilă să-și atingă obiectivele climatice de interconectivitate îmbunătățită a rețelei, mai multă eficiență, decarbonizare și investiții în proiecte solare la scară largă”, președintele și președintele Exim Reta. a spus Jo Lewis.

Proiectul va acorda prioritate reducerii emisiilor, inclusiv implementarea sistemelor de detectare a scurgerilor, producerea de energie solară la fața locului și eliminarea echipamentelor de proces cu emisii mai mari și a arderii fără urgență.

SUA se numără printre cele peste 30 de țări care s-au alăturat angajamentului de a pune capăt finanțării publice a proiectelor de combustibili fosili în străinătate la conferința Cop26 privind schimbările climatice de la Glasgow în 2021.

Reuters, totuși, a raportat că agențiile de export din SUA au aprobat opt proiecte de combustibili fosili evaluate la peste 2 miliarde de dolari de când au făcut angajamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.