Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite au sancţionat 10 actuali şi foşti militari din Myanmar, pentru puciul de pe 1 februarie

myanmar

Statele Unite au anunţat, joi, că au impus sancţiuni unor 10 actuali şi foşti oficiali militari din Myanmar, pentru puciul din 1 febuarie, reiterând apelul ca armata să predea puterea civililor, transmite Reuters preluat de news.ro

”Sancţiunile de astăzi nu trebuie să fie permanente. Armata din Myanmar trebuie să predea imediat puterea guvernului ales democratic, să pună capăt stării de urgenţă, să îi elibereze pe toţi cei reţinuţi pe nedrept şi să se asigure că protestatarii paşnici nu sunt primiţi cu violenţă”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că a aprobat un decret pentru noi sancţiuni împotriva persoanelor responsabile de puciul militar din Myanmar şi cerut ca generalii să cedeze puterea şi să îi elibereze pe liderii civili.

Biden a declarat că decretul va permite administraţiei sale ”să îi sancţioneze imediat pe liderii militari care au făcut lovitura de stat, interesele lor comerciale, precum şi pe membrii apropiaţi ai familiei”.

Preşedintele a mai spus că Washingtonul va identifica în această săptămână primul grup de persoane vizate şi va lua măsuri pentru a-i împiedica pe generalii din Myanmar, ţară cunoscută şi sub numele de Birmania, să aibă acces la fonduri deţinute în Statele Unite în valoare de 1 miliard de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.