Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite 'condamnă ofensiva regimului' sirian împotriva enclavei rebele Ghouta Orientală

siria, mayadin

Statele Unite "condamnă ofensiva regimului" sirian împotriva enclavei rebele Ghouta Orientală, "susţinută de Rusia şi Iran", a afirmat Casa Albă la sfârşitul săptămânii trecute într-un comunicat, potrivit AFP, scrie agerpres.ro. 

"Statele Unite condamnă ofensiva pe care regimul Al-Assad, susţinut de Rusia şi Iran, o desfăşoară împotriva populaţiei din Ghouta Orientală", a declarat preşedinţia americană. 

De asemenea, Casa Albă a acuzat Moscova că ignoră rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU votată la 24 februarie, cerând un armistiţiu de 30 de zile în Siria, şi a afirmat că Rusia ucide "civili nevinovaţi sub falsul pretext al operaţiunilor antiteroriste". 

"Rusia şi regimul sirian au utilizat aceeaşi combinaţie de minciuni şi folosirea nediscriminată a forţei pentru a izola şi distruge Alepul în 2016, unde mii de civili au fost ucişi", a acuzat administraţia de la Washington, îndemnând forţele pro-regim "să înceteze imediat vizarea infrastructurilor medicale şi a civililor în această campanie brutală din Ghouta Orientală". 

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a avertizat duminică seară că ofensiva împotriva enclavei rebele situate la porţile Damascului "va continua", după două săptămâni de bombardamente sângeroase pentru civili şi lupte la sol care i-au permis să cucerească peste un sfert din enclavă. 

În total, 34 de civili au fost ucişi duminică în bombardamente ale forţelor siriene asupra regiunii Ghouta Orientală, a anunţat la Beirut Observatorul Sirian al Drepturilor Omului.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.